Apple zal komende jaren groter aandeel in gamemarkt krijgen, Nintendo en Sony niet

ipodtouch_gamesVolgens een onderzoek van DFC Intelligence zullen de games voor de iPhone en iPod touch voor 24 procent verantwoordelijk zijn voor de markt van mobiele handhelds. De twee andere bekende bouwers van mobiele gameconsoles, Sony en Nintendo, zullen nog wel de markt leiden maar zijn wel 'uitgegroeid'.

Van de iPhone en iPod touch wordt wel verwacht dat ze in de aankomende vijf jaar verantwoordelijk zijn voor een groei in de markt. De verkoop van games voor mobiele gameconsoles zou goed zijn voor 11,7 miljard dollar binnen vijf jaar, dat schat DFC Intelligence in hun onderzoek.

Aan het onderzoek deden 8000 mensen mee, waarvan 69% van de Europeanen en 54% van de Amerikanen wel eens een game hebben gespeeld op hun mobiele telefoon en 36% van de Europeanen 45% van de Amerikanen daarvoor hebben betaald. Ongeveer 29% van alle deelnemers beschikken over een Nintendo DS, 15% over een iPhone of iPod touch.

De App Store van Apple kwam als bekendste applicatiestore uit de bus. Michel Kripalani liet het volgende over Apple weten: "Met de iPhone en iPod touch heeft Apple, voor mobiele ontwikkelaars, een platform geleverd met een interessant business model en snel groeiende actieve groep consumenten."

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord