Tiny Wings: vliegen zonder vleugels van zonsopgang tot -ondergang (review)

tinywingsHet spelletje is al een aantal weken in de App Store te vinden en is terechtgekomen in de top 3 van betaalde apps: Tiny Wings. Een spel met een simpel verhaal, creatief bedacht, en mooi voor naast je gametoppers.

Het verhaal

In Tiny Wings ben jij het vogeltje dat geboren is met te kleine vleugels. Vogels zonder vleugels vliegen niet maar gelukkig leven wij in een wereld vol met heuvels. Door de zwaartekracht op het lichaam van het vogeltje te gebruiken glijd je langs heuvels om vervolgens met de volgende heuvel omhoog te vliegen.

Screenshots

tinywings_sh_01tinywings_sh_02

Het spel

Het vogeltje vliegt alleen in het daglicht. Aan het begin van je vlucht tik je eenmalig op het scherm om de zon op te laten komen. Het vogeltje glijdt langs de eerste heuvel en maakt z'n eerste vlucht omhoog. Aan jou nu de taak om, voordat het weer donker wordt, zover mogelijk te komen. Door op het scherm te tikken gebruik je het gewicht van het vogeltje om naar beneden te komen en langs de volgende heuvels te glijden. De truc is nu het vogeltje op het juiste moment naar beneden te halen om zoveel mogelijk lanceerkracht te krijgen. Hoe langer je vliegt, hoe langer je het daglicht behoudt.

Op meerdere heuvels in het spel kom je blauwe of gele munten tegen. De blauwe punten geven je een extra boost voorruit zodat je verder vooruit komt. Door de gele munten te pakken scoor je meer punten.

Uiteindelijk is je score de afstand die je hebt afgelegd tussen zonsopgang en zonsondergang. Tijdens de vlucht kom je op meerdere eilanden terecht.

Screenshots

tinywings_sh_03tinywings_sh_04

Graphics

Tiny Wings biedt helaas nog geen volledige ondersteuning voor het Retina Display van de iPhone 4. Leuke toevoeging is dat elk eiland er elke dag anders uitziet. Dit zorgt voor een beetje afwisseling in het spel als je het vaak speelt. Jammer is dat je maar uit één vogeltje kan kiezen, wellicht dat je in een volgende update uit meer soorten vogels kan kiezen.

Conclusie

Tiny Wings is een mooie en leuke toevoeging aan de App Store en is zeker de prijs waard. Wanneer je het spel eenmaal goed doorhebt en weet wanneer op welke momenten je jezelf het beste naar beneden kan laten vallen wordt het spel leuker om te spelen. Of Tiny Wings net zo verslavend is als andere spellen voor de iPhone (denk aan Angry Birds e.d.) is de vraag. Op den duur kan het gaan vervelen maar op z'n tijd is het een goede manier van tijdverdrijf.

Tiny Wings


tinywingsPrijs: € 0,79
download_iphone

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord