Apple presenteert nieuwe iPhone

steve_jobs_keynoteSteve Jobs heeft vandaag op de keynote van het WWDC 2010 de nieuwe iPhone aan het publiek gepresenteerd. De nieuwe 'iPhone 4' beschikt over meer dan 100 nieuwe functies. Jobs behandelt er 8 vanavond die later behandeld zullen worden in dit artikel.

De iPhone 4 heeft ook een nieuw design gekregen. De nieuwe iPhone is dunner dan zijn voorgangers, om precies te zien 24% dunner en is daarmee de dunste smartphone ooit. Het heeft zowel een glaze voorkant als een glaze achterkant. Ook beschikt de iPhone 4 over een camera aan de voorkant, waarschijnlijk om video te bellen, en een camera met LED-flash aan de achterkant.

De iPhone 4 beschikt over een Retina-display (3.5 inch) en heeft daarmee vier keer meer pixels (960 x 640) dan de iPhone 3GS. Tekst, afbeeldingen en video's worden dus nog scherper afgebeeld.

De batterij is ook verbeterd. De nieuwe iPhone heeft een grotere batterij die 100 uur meegaat in standby, 7 uur spraaktijd, 6 uur browsen met 3G, 10 uur video en 40 uur muziek.

De camera heeft nu 5 megapixels, de iPhone 3GS heeft er drie. Ook kan de camera nu in HD, high definition, filmen. Om al deze mooie functies te ondersteunen heeft Apple iMovie voor de iPhone ontwikkeld.

Ook komt iBooks naar de iPhone dat beschikbaar komt in de App Store. Natuurlijk kan iAd niet ontbreken. Steve Jobs vertelt dat iAd geïntroduceerd is om ontwikkelaars te helpen met geld verdienen om zo meer gratis en laaggeprijsde apps uit te brengen.

Dit artikel wordt ge-update zodra er meer over de nieuwe iPhone bekend is gemaakt.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord