iPhone nu kosteloos te unlocken bij T-Mobile

tmobile_logoHet is vanaf nu mogelijk om kosteloos je iPhone simlockvrij te maken, op een legale manier. T-Mobile is het alleenrecht op de verkoop van de iPhone namelijk verloren en dus is een T-Mobile SIMlock niet langer nodig. Op de website van T-Mobile is te vinden hoe je de simlock op je iPhone verwijderd, zie het onderstaande stappenplan.

Vanaf 12 januari worden alle iPhones bij T-Mobile simlockvrij geleverd. Voor klanten die eerder een iPhone bij de provider hebben aangeschaft kunnen hun toestel kosteloos unlocken. Je moet beschikken over een iPhone 4, 3GS of 3G om de methode te kunnen uitvoeren.

Hieronder zie je het stappenplan dat te vinden is op de website van T-Mobile:

  • Zet de iPhone volledig uit.
  • Plaats een simkaart van een andere provider (KPN, Vodafone, Telfort) in je toestel en zet de iPhone aan.
  • Na het opstarten, kies ‘Ontgrendelen’. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.
  • Verbind nu de iPhone voor een halfuur met je computer, met iTunes opgestart. Gedurende dit halfuur kun je de iPhone niet gebruiken, laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren. iTunes moet verbonden zijn met internet.
  • Koppel na een halfuur de iPhone los van de computer en sluit deze opnieuw aan, met iTunes nog steeds ingeschakeld.
  • iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies ‘Ja’.
  • Er verschijnt nu een melding ‘Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij’. Als je een pincode had ingesteld, moet je die nu invoeren. Linksboven op het iPhone-scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider. Is dit niet het geval, dan moet je de iPhone nog een keer loskoppelen en aansluiten.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord