Vinder nieuwe iPhone heeft spijt

fotos-nieuwe-iphoneBrian Hogan, de man die het prototype van de nieuwe generatie iPhone in een café in Californië vond, heeft spijt dat hij deze vervolgens heeft doorverkocht. Dat verklaart zijn advocaat in een interview met de website Wired.com.

Nadat de 21-jarige Brian Hogan het toestel voor een bedrag van vijfduizend dollar had verkocht aan de website Gizmodo, ontstond er veel ophef over de nieuwe iPhone. Apple vond dit te ver gaan en besloot het toestel terug te vragen en stapte naar de politie.

De politie heeft inmiddels een huiszoeking verricht in het huis van Gizmodo-blogger Jason Chen. Zij hebben een viertal computers, twee servers en een iPad in beslag moeten nemen. Het onderzoek van de politie loopt nog steeds.

De advocaat vertelt verder dat Brian Hogan niet degene was die de telefoon op een barkruk vond, maar dat hij deze van iemand anders zou hebben gekregen. Brian zou vervolgens hebben rondgevraagd of iemand zijn iPhone verloren is. Nadat niemand hem vertelde dat de telefoon van hem of haar was, besloot Jason hem mee naar huis te nemen.

De advocaat claimt dat het geldbedrag van vijfduizend dollar, dat Gizmodo Brain betaald zou hebben, een misverstand is.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord