"Verkoop iPhones daalt dankzij gevonden prototype"

eerste-iphoneApple beweert dat de publiciteit die de gelekte iPhone heeft gekregen, voor een daling in de verkoop van de iPhone 3GS heeft gezorgd. Mensen zouden na het horen van alle nieuwe specificaties van de nieuwe iPhone, sneller afzien van de koop van de huidige iPhone. Dit staat in een document die de rechter openbaar heeft gemaakt.

De daling in verkoop zou Apple geclaimd hebben bij de politie. Het bedrijf weet de waarde van het prototype niet te noemen, Gizmodo heeft er in ieder geval minimaal 8500 dollar voor betaald aan de vinder van de iPhone, die het apparaat verkocht aan de hoogste bieder.

Verder staat in de vrijgegeven documenten een mail van Gizmodo geschreven aan Steve Jobs. In de e-mail vraagt blogger Brian Lam aan Steve Jobs een verklaring dat het prototype een echte is in ruil voor het teruggeven van de iPhone.

Lam wil graag een betere samenwerking met Apple, zeker nadat Apple's persvoorlichting onvoldoende overkwam voor Gizmodo die hierdoor niet uitgebreid kon publiceren over de iPad-lancering. Lam vertelt: "Dit is de enige manier waarmee we kunnen overleven, terwijl we in zoveel dingen worden buitengesloten."

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord