Android-toestellen verslaan iPhone

anroid_apple_macbookOndanks al het moois dat Apple de laatste tijd lanceerde en introduceerde, heeft het bedrijf ook iets te verliezen. Het inmiddels razend populaire Android, het mobiele besturingssysteem van Google, is Apple voorbij geschoten als het gaat om marktaandeel in de VS, dat blijkt uit een onderzoek van Canalys.

Het marktaandeel van Android in de VS is het afgelopen jaar maar liefst vernegenvoudigd (gestegen met 886 procent om precies te zijn) en staat nu op 34 procent tegenover de 22 procent van Apple en 32 van RIM. Toch is er nog een reden voor Apple om niet alle hoop te verliezen. De cijfers gaan namelijk over het tweede kwartaal van 2010, van april tot en met juni, dus de verkopen van de iPhone 4 zijn nog niet grotendeels meegerekend.

Wereldwijd zijn de verkoopcijfers van Android ook bijna vernegenvoudigd, alleen niet genoeg om marktleider Nokia in te halen. De Finnen doen het nog steeds goed met 38 procent en staan dan ook nog altijd bovenaan gevolgd door Blackberry met 18 procent.

Volgens de Amerikaanse media is het beperkte aanbod van de iPhone de oorzaak van de flinke stijging in Android-toestellen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord