Apple kan gehackte iPhones op afstand blokkeren

iphone4_unlockApple heeft een patent ingediend voor een beveiligingssysteem waarmee het bedrijf dankzij de gebruikte technologie gehackte toestellen van afstand kan blokkeren. Volgens The Register bevat de technologie maatregelen om een toestel te beschermen voor dieven en andere malafide gebruikers.

Het patent met de naam 'Systems and methods for identifying unauthorized users of an electronic device' beschrijft een technologie waar gebruikt wordt gemaakt van onder andere de camera. Een foto, stemopname of hartslag van de ongeautoriseerde gebruiker kan worden vergeleken met een foto, stemopname of hartslag van de geautoriseerde gebruiker.

Wanneer ontdekt wordt dat het toestel wordt gebruikt door een ongeautoriseerde gebruiker zou Apple in staat zijn om het toestel te blokkeren of alle bestanden te verwijderen.

Onder 'ongeautoriseerde gebruikers' vallen ook gebruikers die hun iPhone hebben gehackt of gejailbreakt. Dat de technologie ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden om gehackte iPhones te blokkeren is onwaarschijnlijk, aangezien het Amerikaanse Copyright Office vorige maand nog besliste dat jailbreaken legaal is.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord