Massaal gebruik mobiel internet tijdens jaarwisseling

vodafoneVodafone verwacht dat tijdens de jaarwisseling op 31 december en 1 januari extreem veel gebruik gaat worden gemaakt van mobiele data. Volgens de operator gaan veel Nederlanders via social media hun gelukswensen verspreiden maar ook foto's en video's van oudejaarsavond.

Een woordvoerster van Vodafone vertelt dat het telecombedrijf verwachten dat het dataverkeer 50 procent hoger zal liggen dan op een normale vrijdag. Ook KPN en T-Mobile verwacht een piek tijdens oud en nieuw.

Eerder dit jaar werd er al op verschillende momenten massaal gebruik gemaakt van mobiel internet, zoals tijdens het extreme winterweer. Veel mensen willen dan hun ervaringen en gevoelens delen en doen dat tegenwoordig veel via Hyves, Twitter, Facebook en andere social media.

Ondanks het massale gebruik van internet verwachten de providers ook nog steeds een hoog aantal sms-jes die naar familie en kennissen worden verstuurd. Een woordvoerster van T-Mobile zegt dat dit vooral uit gewoonte gebeurt en het komt persoonlijker over.

T-Mobile verwacht dat vooral Twitter gebruikt gaat worden om nieuwjaarsberichtjes te verspreiden. Twitter is heel direct, foto's en verhalen komen later via Facebook of Hyves.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord