Apple aangeklaagd vanwege gebroken glas iPhone 4

iphone4_gebroken_glasEen inwoner van Californië heeft Apple aangeklaagd wegens een gebroken scherm van zijn iPhone 4. Volgens de aanklager, Donald LeBuhn, heeft hij het toestel in september gekocht en had drie weken later al te kampen met een gebroken glas. Het zusje van de aanklager zou de telefoon vanaf een hoogte van ongeveer een meter hebben laten vallen.

LeBuhn is van mening dat de Apple misleidende informatie geeft over de iPhone 4. Apple stelt namelijk dat het glas van de iPhone 4 twintig keer zo stevig en dertig keer zo hard is als plastic. Tevens zegt Apple dat hetzelfde glas van de telefoon gebruikt wordt in hogesnelheidstreinen en voorruiten van helikopters.

Volgens LeBuhn zou het glas van de iPhone 3GS niet breken wanneer deze valt vanaf een hoogte van een meter. Apple zou volgens LeBuhn op de hoogte zijn van het probleem maar waarschuwt gebruikers van de iPhone 4 niet dat 'normaal' gebruik kan leiden tot een gebroken glas.

Cijfers van verzekeringsmaatschappijen bevestigen dat er vaker melding wordt gedaan van een gebroken glas bij de iPhone 4 dan bij de iPhone 3GS. In de eerste vier maanden komen er 82 procent meer meldingen binnen van een gebroken glas van de iPhone 4 dan bij de iPhone 3GS.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord