T-Mobile blokkeert apps voor verbetering dataverkeer

iphone4_1T-Mobile gaat een nieuw systeem testen dat het mogelijk moet maken om het dataverkeer ook tijdens drukke momenten in de hand te houden. Met de techniek worden apps die veel data gebruiken geblokkeerd, zoals het versturen van foto's en video's.

Volgens een directeur van T-Mobile is dit een goede oplossing om om te gaan met beperkte capaciteit tijdens drukke momenten naast het niet langer aanbieden van onbeperkte databundels. T-Mobile vertelt verder dat gebruikers moeten accepteren dat zij op bepaalde momenten minder capaciteit tot hun beschikking hebben.

Apps die tijdens drukke periodes worden geblokkeerd zijn veelal apps die veel data gebruiken en apps die vaak korte verbindingen met het netwerk maken om regelmatig updates te bieden (push notificaties). Apps die minder data gebruiken zullen wel gewoon te gebruiken zijn. Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn dat zij opeens niet meer kunnen mailen of twitteren.

T-Mobile is niet van plan om ontwikkelaars of bedrijven te laten betalen in ruil voor voorrang in het dataverkeer. De provider wil zelf gaan bekijken welke apps geblokkeerd worden en welke niet.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord