iPhone Software nieuws

eBuddy lanceert gratis alternatief voor WhatsApp

ebuddy_xmsGisteren is de nieuwe applicatie eBuddy XMS gelanceerd, een gratis alternatief voor WhatsApp van Nederlandse bodem. De nieuwe app is ook beschikbaar voor Android en binnenkort ook voor BlackBerry. Het wordt dus een serieuze concurrent voor andere Ping-applicaties.

Wie ook met vrienden in het buitenland in contact wil blijven, zal even moet wachten. De applicatie is namelijk alleen nog maar te downloaden in Nederland en in Australië. Zo wil eBuddy testen of de servers een groot aantal gebruikers aankan zonder dat deze het begeeft.

Lees meer

Websites sneller geladen op Android dan op iPhone

anroid_apple_macbookOnderzoek wijst het uit: Google's Android is toch echt sneller dan Apple's iOS. Het Canadese bedrijf Blaze Software nam de tijd om 45.000 keer een webpagina te laden op beide besturingssystemen. Tijdens het onderzoek was het de Samsung Nexus S met Android 2.3 die het op moest nemen tegen de iPhone 4 met iOS 4.3.

Op beide toestellen werd op hetzelfde WiFi-netwerk 4.5000 pagina's van 1.000 verschillende websites geladen. Gebleken is dat het Android-toestel 52 procent sneller de pagina's laadde dan de iPhone. In 84% van alle pogingen stond de internetpagina sneller op het Android-scherm dan op het iPhone-scherm.

Lees meer

Apple lanceert in-app-abonnementen

iphone4_smsApple heeft vandaag in-app-abonnementen voor apps uit de App Store geïntroduceerd, dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Alle uitgevers van kranten- en magazine-apps moeten nu gebruik maken van dezelfde methode om gebruikers een abonnement te verkopen.

Eerder werden de iTunes-voorwaarden voor deze introductie al gewijzigd. Dit gebeurde tot groot ongenoegen van ontwikkelaars van 'content bases'-apps zo ook van Nederlandse uitgevers. Met de nieuwe voorgeschreven methode gaat 30% van de opbrengst naar Apple.

Lees meer

Pathé 3.0: vernieuwde interface en direct bioscoopkaartjes bestellen

pathe_icoonGisteren is een nieuwe grote update voor de officiële Pathé-app uitgebracht. Met Pathé Mobiel 3.0 vind je altijd welke films op dit moment in de bioscoop draaien en vanaf nu is het zelfs mogelijk om direct tickets voor films aan te kopen vanaf je iPhone, iPod touch of iPad.

Eerste indruk

Het eerste dat meteen opvalt aan de vernieuwde Pathé-app is de interface. De app heeft een totaal nieuw uiterlijk gekregen. Natuurlijk blijven de huiskleuren van Pathé altijd zichtbaar, de app bevat daardoor veel zwart en geel. Ook ondersteunt de app nu het Retina Display van de iPhone 4 en heeft de app een nieuw icoon.

Lees meer

Update voor officiële KLM iPhone-app

klmDe officiële iPhone-app van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij heeft vandaag een update gekregen. Vanaf nu is het mogelijk om vanuit de applicatie tickets te boeken van KLM en partners.

Na het intikken van de bestemming en de gewenste reisdata krijg je op een overzichtelijke kalender te zien op welke data je voor welke prijs kan vliegen. De goedkoopste tarieven zijn aangegeven met een gele kleur en valt hiermee extra op. Vervolgens kan je kiezen tussen de verschillende vertrektijden.

Lees meer

'iOS 4.3 beschikbaar op maandag 14 februari, 19:00 uur'

ios43Volgens MacStories komt de lancering van iOS 4.3 eerder dan verwacht. De software-update zal volgens betrouwbare bronnen beschikbaar komen op maandag 14 februari om 19:00 uur Nederlandse tijd.

In de nieuwe versie van iOS voor iPhone, iPod touch en iPad zullen nieuwe functies aanwezig zijn, zoals het opzetten van een persoonlijke hotspot en worden in-app-abonnementen ondersteund. Meer nieuwe functies vind je in dit artikel.

Albert Heijn brengt Appie 2.0 uit

albertheijn_logoSupermarktketen Albert Heijn heeft 'Appie' voor de iPhone geüpdate naar versie 2.0. In deze nieuwe versie zitten nieuwe mogelijkheden die het boodschappen doen nog makkelijker moet maken. Appie is nog altijd helemaal gratis te downloaden in de App Store.

In Appie 2.0 kan je je gemaakte boodschappenlijstje synchroniseren. Via een account van AH.nl kan je je lijstje ook bekijken op ah.nl/appie en deze hier uitbreiden. Wil je het lijstje aan je partner doorsturen zodat hij of zij na werk even snel lang de AH kan, dan kan je inloggen onder hetzelfde account.

Lees meer

Meer dan kwart van iPhone-apps niet meer dan eens gebruikt

iphone4_appstoreVolgens een onderzoek van Localytics is gebleken dat meer dan een kwart van alle App Store-applicaties na éénmalig gebruik nooit meer gebruikt worden. Aan het eind van 2010 werd er naar 26% van geïnstalleerde apps verder niet meer om gekeken door de gebruiker.

Het onderzoek werd gedaan met duizenden apps uit de App Store, Android Market, Blackberry's App World en applicaties voor Windows Phone 7. Deze applicatie beschikken over de real-time app analysis service van Localytics.

Lees meer

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord