NOS keert mobiele applicaties de rug toe

nosDe website Emerce meldt dat de NOS de voorkeur geeft aan het web en niet meer aan applicaties voor mobiele platformen als de iPhone.

Roeland Stekelenburg, hoofd van NOS Nieuwe Media, zegt het volgende: "We gaan publiceren op internet als het kan en enkel via applicaties als het moet. De kosten voor webuitgaven zijn significant lager dan voor het bouwen van applicaties. Bovendien begin ik me af te vragen waarom wij op moeten draaien voor de kosten voor al die platformen."

Verder vertelt hij: "De regel is dat wij de markt niet mogen verstoren. Als we nu een applicatie publiceren die succesvol wordt, zijn we slachtoffer van ons eigen succes vanwege de kosten. Als daar reclame in zit, gaat het geld regelrecht naar STER. Zo er is voor ons geen mogelijkheid om een financieel fundament te leggen."

Stekelenburg hoopt stiekem dat de NOS betaalde applicaties mag publiceren als commerciële omroepen dat ook doen. “Onze allereerste applicaties waren wel betaalde uitgaven. Dat was erg winstgevend”, aldus Stekelenburg.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord