Schiphol brengt eigen iPhone-applicatie uit (review)

schipholDe Amsterdamse luchthaven Schiphol heeft een eigen applicatie in de App Store uitgebracht. Deze officiële app biedt actuele vluchtinformatie en nog veel meer informatie over de luchthaven. Wij namen de app onder loep.

Eerste indruk

'Schiphol Amsterdam Airport' ziet er verzorgd uit en heeft op het eerste gezicht veel weg van de 'niet-officiële' Schiphol-applicaties. Toch bevat deze app veel meer informatie en sluit het uiterlijk goed aan op die van de website van de Amsterdamse luchthaven.

Beginpagina

Op de beginpagina van de app staan de actuele aankomst- en vertrekinformatie van vluchten die op het punt staan de vertrekken of te landen. Ook kan je vanaf de beginpagina direct naar een specifieke vlucht zoeken. Verder vind je algemeen nieuws over Schiphol en kan je een reisplanner instellen.

Het menu

Het menu van de applicatie dient uitgeschoven te worden door middel van een panel dat je omhoog moet schuiven. Het menu is ingedeeld in 'Planner', 'Vluchten', 'Shop', 'Kaart' en 'Meer'. Dat het menu standaard niet zichtbaar is heeft als gevolg dat je meer ruimte hebt voor informatie.

Planner

Met de reisplanner van Schiphol kan je je eigen vlucht instellen. Vervolgens krijg je hierover push-notificaties wanneer er iets aan het schema van je vlucht verandert. Je kunt alleen push-notificaties ontvangen als je bent ingelogd.

Screenshots

schiphol_sh_01schiphol_sh_02schiphol_sh_03

Vluchten

Onder 'Vluchten' vind je de actuele vluchtinformatie over elke vlucht vertrekkend of aankomend op Schiphol. Je ziet informatie over de vertek- of aankomsthal, gate- en bagage-informatie, de luchtvaartmaatschappij en het type toestel.

Shop

Voor het reizen heb je natuurlijk de gelegenheid om op Schiphol te shoppen. Onder 'Shop' vind je laatste aanbiedingen en vind je veel informatie over de 'See Buy Fly'-winkels op de luchthaven.

Kaart

Schiphol is één van de grootste luchthavens van Europa. Een kaart bij de hand zou dus goed van pas komen om je weg te vinden. Met de kaart in de Schiphol-app kan je gemakkelijk vinden wat je zoekt.

Meer

Onder 'Meer' vind je vooral praktische informatie over Schiphol. Bijvoorbeeld parkeren, hoe je op Schiphol komt, wat er te doen is etc. Ook kan je hier inloggen via 'Mijn profiel'.

Conclusie

De Schiphol-app biedt uitkomst voor iedereen die vanaf Schiphol reist, maar zeker ook voor als je zelf niet vliegt, maar een ander. Je hebt altijd de laatste vluchtinformatie bij de hand en bijna alle andere weetjes over Schiphol kan je in deze uitgebreide applicatie vinden. Kortom is deze Schiphol-app goed gevuld en ziet er erg verzorgd uit!

Amsterdam Airport Schiphol


schipholPrijs: Gratis!
appcenter_5sterren
downloaden_small

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord