iPhone-wekker niet af op nieuwjaarsdag

ios_klok_icoonWie vannacht na de jaarwisseling zijn of haar wekker op de iPhone heeft ingesteld, is vanochtend wellicht te laat wakker geworden. De wekkerfunctie van de iPhone heeft namelijk opnieuw gefaald. Het instellen van een eenmalig alarm op 1-1-2011 lukte wel, maar de wekker is vervolgens nooit afgegaan.

Het probleem deed zich alleen voor op iPhones die draaien op versies van iOS 4. Wie een herhalend alarm heeft ingesteld, had vanmorgen helemaal geen problemen met de wekker. Een fix is niet nodig, het probleem lost zich op 3 januari 2011 vanzelf op.

Eerder deden zich al problemen voor toen vorig jaar de wintertijd inging. De wintertijd gaat in Europa een week eerder in dan in Amerika en daar had Apple geen rekening mee gehouden. Het gevolg was dat vele gebruikers niet werden gewekt. Apple is toendertijd niet met een fix gekomen waardoor ook vele Amerikanen een week later onbedoeld konden uitslapen.

Wie de wekker van de iPhone tot 3 januari niet kan missen kan een herhalend alarm instellen in plaats van een eenmalig alarm. Je moet dan alleen niet vergeten het herhalende alarm weer uit te schakelen nadat je wakker bent geworden.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord