Uitzending: RTL-programma's terugkijken op je iPhone en iPod touch

uitzending_app

Deze week bracht RTL een eigen gemist-app uit voor de iPad, RTL XL. Een officiële app voor de iPhone en iPod touch ontbreekt helaas nog in de App Store. Ontwikkelaar Dennis Lexis, informatica student aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, zette een eigen RTL gemist-app in elkaar, 'Uitzending'.

Met 'Uitzending' kun je vanaf je iPhone of iPod touch je favoriete uitzendingen van RTL terugkijken, zoals RTL Nieuws, Goede Tijden en Ik Hou Van Holland. Met een gebruiksvriendelijke interface blader je gemakkelijk door de verschillende programma's die de app biedt. Via Google kan je vanuit de app meer informatie opzoeken over de uitzendingen.

Screenshots

uitzending_sh_01uitzending_sh_02uitzending_sh_03

De programma's worden geladen vanaf de RTL iPad website en zijn vrijwel direct na de uitzending op televisie beschikbaar. Je kunt de uitzendingen alleen bekijken via een WiFi-verbinding in een hoge kwaliteit zoals we dat van RTL XL op internet al gewend waren. Je kunt uitzendingen terugkijken via de ingebouwde mediaplayer of via Safari.

In deze niet-officiële app vind je alleen programma's van de afgelopen 7 dagen. Een promovideo is te bekijken op YouTube.

Inmiddels heeft RTL Nederland ontwikkelaar Dennis Lexis aangeklaagd voor het schenden van auteursrechten. De app is momenteel niet meer te downloaden. Lees meer in ons artikel.

Uitzending


uitzendingPrijs: €1,59
appcenter_4sterren
downloaden_small

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord