RTL ziet onofficiële gemist-app niet zitten

uitzending_appAfgelopen zondag schreven wij een artikel over de iPhone-app Uitzending die het mogelijk maakt om programma's van RTL op je iPhone of iPod touch terug te kijken. Tot nu heeft RTL alleen een officiële gemist-app uitgebracht voor de iPad, die voor de iPhone ontbreekt nog.

RTL Nederland is niet blij met de onofficiële gemist-app Uitzending en klaagt ontwikkelaar en informatica student Dennis Lexis aan voor het schenden van auteursrechten. Een woordvoerder van RTL vertelt dat de omroep de ontwikkelaar wilt spreken over zijn beweegredenen.

Volgens de woordvoerster, Kim Koppenol, maakt de applicatie oneindig gebruik van het beeldmateriaal van RTL. De uitzendingen worden in Uitzending namelijk geladen vanaf een webadres van RTL waarop al het beeldmateriaal voor de iPad RTL XL-app te vinden is. RTL kan dat volgens de woordvoerster niet toestaan.

RTL-uitzendingen zijn ook terug te kijken via een website van RTL zelf, m.rtlxl.nl. Daarop betaal je echter voor populaire programma's een bedrag van €0,40 tot €1,50 terwijl je in de onofficiële app Uitzending eenmalig €1,59 betaalt.

De app is op dit moment niet meer te downloaden in de App Store.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord