App Review: Collect M, voor iPhone & iPad

connectmConnect M is een simpel puzzelspel waarbij je de verschillende soorten blokken met elkaar moet verbinden. Afgelopen zondag was de applicatie voor iPhone en iPad gratis ter gelegenheid van het eerste AppEvent dit jaar.

Eerste indruk

Het puzzelspelletje oogt wat kinderlijk maar zeker is dat het spelletje voor volwassene ook erg leuk kan zijn. Sterker nog: voor de kleinsten is dit spel waarschijnlijk nog te moeilijk. Helaas zijn de graphics van het spel (nog) niet geoptimaliseerd voor het Retina Display, maar de graphics zijn zeker niet slecht en korrelig op het scherm van de iPhone 4.

Het spel ondersteunt Game Center waarmee je de scores van je vrienden kan vergelijken met die van jou. Connect M is er speciaal voor de iPhone én de iPad.

Screenshots

connectm_sh_01connectm_sh_02connectm_sh_03

Het spel

Het idee achter het spel is simpel: verbind twee dezelfde blokken met elkaar zonder meer dan drie lijnen te gebruiken. Je staat tijdens de puzzel onder een tijdsdruk: doe je er te lang over is het spelletje afgelopen. Jammer dat je geen levens tot je beschikking hebt, dat zou de mogelijkheid bieden om hogere scores te halen.

In het spel heb je meerdere werelden. In de eerste wereld speel je met gekleurde blokken die gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn. In de tweede wereld krijg je te maken met betonnen blokken die een gewicht hebben. Deze blokken hebben allemaal dezelfde kleur, alleen een ander patroon dat het level moeilijker maakt. Omdat de blokken een gewicht hebben, zullen ze vallen zodra een blok onderaan wordt weggespeeld.

In het spel heb je beschikking over drie hulpmiddelen die je kunnen helpen het level op tijd uit te spelen. Een gadget zoekt verbindingen voor je op als jij deze even niet kan vinden, een andere geeft je de mogelijkheid om twee blokken zonder verbinding weg te spelen en de laatste gadget haalt willekeurig twee blokken weg.

Screenshots

connectm_sh_04connectm_sh_05connectm_sh_06

Game Over

In Connect M is het spel voorbij als de tijd om is. Jammer genoeg heb je bij sommige levels in latere werelden naar mijn mening vrij weinig tijd om een goede oplossing te vinden. De invoering van levens zou daarvoor een goede oplossing zijn. Het kan goed voorkomen dat je tijdens een level vast komt te zitten omdat er geen verbindingen mogelijk zijn. Je bent dan op je hulpmiddelen aangewezen. Het is bij mij wel eens voorgekomen dat ik vast ben komen te zitten en dat ik alle hulpmiddelen verbruikt had en op het laatst geen mogelijkheid tot een verbinding meer had. Game Over! Ook hier zou een leven dus goed van pas komen.

Conclusie

Connect M is een leuk puzzelspelletje om de tijd mee door te komen zonder veel te hoeven nadenken. De levels verschillen sterk van elkaar en hebben mooie graphics. Een prima spelletje dus voor een luie zondagmiddag. Houd wel een oogje op de klok, want voor je het weet is het spel voorbij!

Connect M


connect_mPrijs: € 0,79
appcenter_3sterren
downloaden_smalldownload_ipad

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord