Websites sneller geladen op Android dan op iPhone

anroid_apple_macbookOnderzoek wijst het uit: Google's Android is toch echt sneller dan Apple's iOS. Het Canadese bedrijf Blaze Software nam de tijd om 45.000 keer een webpagina te laden op beide besturingssystemen. Tijdens het onderzoek was het de Samsung Nexus S met Android 2.3 die het op moest nemen tegen de iPhone 4 met iOS 4.3.

Op beide toestellen werd op hetzelfde WiFi-netwerk 4.5000 pagina's van 1.000 verschillende websites geladen. Gebleken is dat het Android-toestel 52 procent sneller de pagina's laadde dan de iPhone. In 84% van alle pogingen stond de internetpagina sneller op het Android-scherm dan op het iPhone-scherm.

blaze_software_onderzoek

De internetbrowser op het Android-toestel deed gemiddeld 2,14 seconden over het volledig laden van een enkele pagina. De iPhone scoorde op dit gebied een score van 3,25 seconden. Wanneer de pagina geen afbeeldingen bevatte, werd het verschil kleiner tussen beide besturingssystemen.

Of de conclusie van dit onderzoek je vertelt dat je beter een Android-telefoon kan kopen in plaats van een iPhone valt te betwijfelen. Veel verschil merk je als 'gewone' gebruiker niet en hoe vaker je een website bezoekt, hoe sneller deze wordt geladen. Bovendien bieden steeds meer websites een speciale mobiele versie aan die zowel op Android als op iOS sneller laadt.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord