Apple vervangt oververhitte iPod nano's

ipodnano_eerste_generatieApple in Japan gaat alle iPod nano's die door oververhitting defect zijn geraakt, vervangen, dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Het Japanse ministerie van Economie eiste op Apple's website een duidelijke waarschuwing over mogelijk gevaar van overhitting dat optreedt bij de eerste generatie van de iPod nano.

Volgens Apple komt oververhitting van de batterij in zeldzame gevallen voor. In totaal kreeg het ministerie 27 klachten binnen over een overhitte iPod. Bij zes van deze gevallen liepen de gebruikers brandwonden op.

Apple zegt nu alle defecte iPod nano's kosteloos te vervangen voor een nieuwe. Gebruikers die bezorgd zijn, kunnen een nieuwe batterij aanvragen. Dit staat aangegeven op de website van het bedrijf, zoals het ministerie had ge-eist.

Het ministerie heeft overigens nog geen reactie gegeven op de oplossing waarmee Apple komt. Zij willen eerst nog een officieel verslag van Apple zien.

De iPod nano is niet het enige Apple-product dat wel eens oververhit wil raken. Meer dan een jaar geleden vloog een iPod touch ook spontaan in brand in iemands broekzak. De vijftien jarige bezitter liep hierbij tweedegraads brandwonden op.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord