iTunes nieuws

Bon Jovi wijst Steve Jobs als schuldige aan voor ondergang muziekindustrie

stevejobs_portretAls het aan de bekende zanger Bon Jovi ligt, is Steve Jobs de schuldige van de ondergang van de muziekindustrie. Met zijn bedrijf Apple weet de jeugd van het heden de belevenis van muziek niet meer te vinden, aldus Bon Jovi. Door de komst van de iTunes Store zou deze belevenis totaal verdwenen zijn.

Muziek kan vandaag met één klik gedownload worden, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. De nieuwe generatie gaat niet meer naar de muziekwinkel met hun verdiende zakgeld om een LP te kopen en deze thuis aandachtig te beluisteren.

Lees meer

Nieuwe iTunes-voorwaarden wijzen op downloaden en huren van films

itunes_icoonMisschien wordt het binnenkort dan toch eindelijk mogelijk om in de Nederlandse iTunes Store films te downloaden en deze op je Mac of PC te huren. Vorige week deed One More Thing al melding van bronnen die beweren dat de Apple TV samen met een iTunes Movie Store dit jaar nog naar Nederland komt.

Toch is nog altijd onduidelijk of het kopen van films in iTunes in Nederland mogelijk wordt. In ons land kleven er namelijk allerlei regeltjes aan. Bij het huren van films zouden deze regels minder in de weg zitten. Films streamen via bijvoorbeeld een Apple TV zou een goede oplossing zijn.

Lees meer

Genius-aanbevelingen nu ook in iTunes Store op iPhone

geniusIn de iTunes Store op je Mac of PC kennen we het al: Genius-aanbevelingen. Het was alleen nog wachten totdat deze functie beschikbaar zou komen in de iTunes Store op de iPhone en iPod touch en dat is nu eindelijk gebeurd.

Wanneer je in de iTunes Store naar de 'Meer'-sectie gaat is daar het onderdeel 'Genius' aan toegevoegd. Bij Genius kan je meer inspiratie krijgen door speciaal voor jou geselecteerde muzieknummers en albums.

Lees meer

Apple wijzigt iTunes-voorwaarden

itunes_1Vandaag zijn de algemene voorwaarden van iTunes gewijzigd. Zodra je een nieuwe app wilt downloaden of wilt updaten moet je akkoord gaan met alle wijzigingen.

Deze wijzigingen hebben te maken met abonnementendiensten in apps. In de voorwaarden wordt uitgelegd hoe in-App-abonnementen automatisch vernieuwd worden en hoe de vernieuwingsfunctie kan worden beheerd en aan- en uitgezet kan worden. Verder zal Apple toestemming vragen wanneer persoonlijke informatie naar de uitgever wordt verstrekt voor marketing doeleinden.

Lees meer

'iTunes wordt geïntegreerd in Safari-browser'

itunes_icoonVolgens geruchten wil Apple iTunes integreren in de Safari-browser en daarmee een einde maken aan een apart iTunes-programma voor Mac en Windows. Muziek zou in Safari dan kunnen worden afgespeeld door middel van een ingebouwde media-player.

Voor deze methode zou Apple de technologie van de voormalige muziekdienst Lala.com gebruiken. In 2009 kocht Apple deze dienst en zette de website in mei 2010 offline. Tot nu toe is er nog geen enkele clouddienst van iTunes beschikbaar. De capaciteit die nodig is voor een webgebaseerde versie van iTunes zou geleverd worden door het nieuwe datacenter in North Carolina.

Lees meer

Alain Clark is eerste gratis download in iTunes

12dagen_02Vandaag is de eerste gratis download van '12 gratis cadeaus' beschikbaar: 'My Holiday Gift to You - Single' van onze enige echte Alain Clark. Op deze EP zijn twee nummers te vinden. Een akoestische versie van het bekende nummer 'Father and Friend', samen gezongen met zijn vader. Het tweede nummer is een nieuw nummer, 'I Don't Wanna Change the World'.

De nummers zijn te downloaden op je iPhone, iPad of iPod touch vanaf de iTunes Store. Op je Mac of PC zijn ze natuurlijk ook verkrijgbaar in de iTunes Store. De download is alleen vandaag gratis verkrijgbaar.

Lees meer

Software-update voor iTunes 10

itunes10Apple heeft een update vrijgegeven voor iTunes 10. De nieuwste versie (10.1.1) is vanaf vandaag te downloaden en lost meerdere problemen op die zich bij de vorige versie voordeden.

Hieronder zie je een overzicht van de software-update waarin alle verbeteringen en nieuwe functies worden genoemd.

Lees meer

12 dagen lang gratis muziek en apps van iTunes

12dagencadeausNet als vorig jaar kunnen we weer vanaf tweede kerstdag tot en met 6 januari gratis iTunes-cadeaus downloaden. 12 Dagen lang gaat iTunes gratis muziek en apps weggeven die voor een periode van 24 uur beschikbaar zijn.

Ook dit jaar heb je geen excuus de 12 cadeaus te zijn misgelopen: de iPhone-app van '12 dagen cadeaus' is gratis te downloaden in de App Store. Deze app laat je vanzelf weten wanneer de actie start en wanneer elke download voor 24 uur beschikbaar is.

Lees meer

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord