Overig iPod nieuws

Apple TV en iTunes Movie Store dit jaar in Nederland

appletv_1De Apple TV komt dit jaar nog naar Nederland. Dat meldt One More Thing nadat eigen bronnen hen verteld hebben dat de Nederlandse versie van de iTunes Movie Store dit jaar in Nederland wordt verwacht samen met de introductie van de tweede generatie van de Apple TV.

De komst van de iTunes Movie Store naar Nederland komt later dan verwacht. Alle regeltjes in Nederland hebben Apple behoorlijk in de weg gestaan voor de plannen van de introductie van het downloaden van films in iTunes. Op de Apple TV zullen de films echter alleen gehuurd en gestreamd worden en daar gelden minder regeltjes voor.

Lees meer

Armin van Buuren sluit '12 dagen cadeaus' af

12dagencadeaus'12 Dagen cadeus' van iTunes zit er al weer op. Vandaag is de laatste download in de reeks te downloaden en dat is niemand minder dan onze eigen Armin van Buuren! De beste DJ van de wereld sluit '12 dagen cadeaus' af met zijn EP 'Armin Only 'Mirage' - Mini Mix'.

De afsluiting mag er zijn want de EP bestaat uit vijf nummers. 'Wall of Sound', 'Serenity', 'Blue Fear', 'Going Wrong' en 'Armin Only 'Mirage' - Mini Mix' krijg je vandaag helemaal gratis, download de EP in de iTunes Store.

Apple introduceert nieuwe Apple TV

appletv_1Tijdens het Media-event van dit jaar heeft Apple een nieuwe Apple TV aan het publiek gepresenteerd. De nieuwe Apple TV is vier keer kleiner dan zijn voorganger.

De nieuwe Apple TV beschikt over WiFi en kan bestuurd worden met een kleine afstandbediening. Je kunt films en tv-programma's huren en alles is in HD-kwaliteit. Het huren van films in HD-kwaliteit kost 4.99 dollar, het huren van een tv-programma slechts 99 dollarcent.

Lees meer

Apple biedt livestream aan van Media-event

media_event_2010Apple heeft in een persbericht bekend gemaakt dat het Apple-event van vanavond live te bekijken is via een livestream. Dit is de eerste keer dat Apple een stream aanbiedt aan het 'normale' publiek, tot nu toe was dat alleen voor de pers.

Voor het bekijken van de livestream heb je wel opvallende systeemeisen nodig. De livestream is namelijk alleen te bekijken met een Mac die over Snow Leopard (Mac OS X 10.6) beschikt en met een iPod touch, iPhone en iPad die over iOS 3.0 of hoger beschikt. Mac-gebruikers zonder Snow Leopard, Windows-gebruikers en iOS-gebruikers zonder iOS 3.0 of 4.0 zijn dus niet welkom bij de livestream.

Lees meer

'Apple's media-event dit jaar half augustus'

ipod_wallpaper_oranjeEerder gingen er al geruchten de ronde dat Apple dit jaar het jaarlijkse media-event niet ik september of oktober zal houden, maar al in augustus. Een exacte datum kon echter genoemd worden. Nu heeft de Braziliaanse website MacMagazine informatie van een bron binnen Apple ontvangen.

Het media-event zou dit jaar gepland staan in de week van 16 tot 20 augustus. Volgens de bron gaat het event vooral om de nieuwe, vierde generatie van de iPod touch. Eerder deze week verschenen er al foto's, maar het is niet duidelijk of deze de daadwerkelijke iPod touch moeten voorstellen. Als we de foto's mogen geloven beschikt de nieuwe iPod touch over een camera in de voorkant, hoogstwaarschijnlijk voor FaceTime op basis van e-mailadressen.

Lees meer

Muziek streamen nu mogelijk met iDisk

idisk_muziek_streamingHet is vanaf nu mogelijk om ook muziekbestanden te streamen via iDisk, de cloud-dienst waarmee je je eigen bestanden kan opslaan op de servers van Apple. Deze servers ondersteunen nu dus ook mp3- en AAC-bestanden dat het mogelijk maakt om muziek naar een onbeperkt aantal apparaten te streamen.

Het gebruik van iDisk werkt simpel. Op de ene computer sleep je de bestanden naar de server, op een andere computer haal je deze er weer uit. Alles door middel van een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Ook bij de iPhone is streaming mogelijk, zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is.

Lees meer

'Apple komt met vernieuwde Apple TV'

appletv2Volgens de website Engadget gaan er geruchten over specificaties van de nieuwe generatie van de Apple TV. Op dit moment wordt het apparaat nog gezien als een nog kleinere Mac Mini dat draait op een lichtere versie van Mac OS X.

De betere specificaties gaan het beeld van de Apple TV veranderen. Zo zou het apparaat veel kleiner worden en gaan draaien op het iPhone OS. Er is alleen aansluiting voor de stroomkabel en HD-video en blijft er een A4-processor inzitten met slechts 16GB schijfruimte. Engadget is van mening dat deze kleine opslagruimte erop wijst dat Apple TV gebruik gaat maken van online opslag. Experts zien het als een iPhone zonder scherm.

Lees meer

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord