'Vader van Mac OS X' verlaat Apple

Betrand_serletDe 'vader van Mac OS X', Betrand Serlet, stapt op bij Apple. De Fransman is sinds 1997 actief binnen het bedrijf en is één van de personen die het merk op de kaart heeft gezet samen met Steve Jobs. In 2003 werd Serlet senior vice president van de divisie Mac-softwareontwikkeling.

Samen met Avie Tevanian was Serlet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eerste versie van Mac OS X, Tiger. Samen met een gemotiveerd team ontwikkelde hij de opvolgende versies Leopard en Snow Leopard. Maar Serlet hield zich niet alleen bezig met de Mac. Ook was hij betrokken bij het ontwerp van de allereerste iPod.

Lees meer

Update voor Mac OS X Snow Leopard (versie 10.6.7)

software_updateApple heeft een update uitgebracht voor Mac OS X Snow Leopard. De nieuwe versie (10.6.7) bevat algemene verbeteringen in het besturingssysteem die de stabiliteit, de compatibiliteit en de beveiliging van je Mac vergroten.

De update brengt een verbeterde betrouwbaarheid van 'Terug naar mijn Mac' en een oplossing voor een probleem bij het overzetten van bestanden naar bepaalde SMB-servers. Ook zijn enkele, kleine problemen met de Mac App Store opgelost.

Lees meer

'iOS-functies in nieuwe versie Mac OS X'

event_back_to_mac

De website Macstories beweert van bronnen te hebben gehoord dat het nieuwe Mac OS X, versie 10.7, dat waarschijnlijk de naam 'Lion' gaat krijgen, functies krijgt die iOS ook bevat. De functies zouden vooral te maken hebben met de gebruikersinterface.

Volgens het gerucht blijft de gebruikersinterface nog wel in 'Aqua'-stijl maar krijgt Mac OS X 10.7 de scrollbalken uit iOS (doorzichtig zwart en verschijnen alleen wanneer je ze nodig hebt). Ook zou je het 'elastiek-effect' terugzien in Mac OS X. Wanneer je aan het einde of aan het begin van de pagina doorscrollt, krijg je een stuitereffect te zien.

Lees meer

Mac OS X Snow Leopard-video-update beschikbaar

software_updateApple heeft vandaag een Snow Leopard-video-update vrijgegeven. Versie 1.0 lost het probleem op dat Aperture 3 en StarCraft II uit het niets laat afsluiten. Verder worden de frame rate problemen met de games Portal en Team Fortress 2 opgelost.

De omschrijving van de update zegt het volgende:

De Snow Leopard-video-update verhelpt problemen met de stabiliteit en prestaties van grafische programma's en games. De update biedt onder andere de volgende oplossingen:

Lees meer

Apple brengt nieuwe versie Safari uit

safari_logoApple heeft tijdens het WWDC 2010 een nieuwe versie van de internetbrowser Safari uitgebracht, versie 5. Eerder gingen er al geruchten de ronde over deze nieuwe versie. Safari 5 is sneller omdat pagina's beter worden opgeslagen zodat de betreffende pagina de volgende keer sneller laadt.

Nieuw in Safari 5 zijn de extensies die kunnen worden toegevoegd zoals bij Firefox en Chrome. Deze kleine applicaties worden gemaakt door externe ontwikkelaars die hiervoor gebruik kunnen maken van Javascript, HTML 5 en CSS.

Lees meer

'Ook nieuwe versie Safari op WWDC'

safari_logoDe Franse website Macgeneration.com komt met aanwijzingen dat naast de nieuwe iPhone ook een nieuwe versie van Safari wordt gepresenteerd tijdens het WWDC 2010. De website publiceerde een screenshot uit een document met specificaties van de nieuwe versie, Safari 5.

Als we de specificaties mogen geloven zou de prestatie van Safari 5 25% beter zijn dan die van de vorige, huidige versie. Ook zou Safari 5 beschikken over de 'Safari Reader', een functie waarmee je een nieuwartikel met één klik op de knop gecentreerd op je beeldscherm krijgt zonder warboel van irritante advertenties enzovoorts.

Lees meer

Google stapt over naar Mac

macsGoogle is zojuist overgestapt van PC naar Mac, geheel onverwachts omdat de concurrentie blijft groeien tussen de zoekmachine-gigant en Apple. Toch is Google ervan overtuigd dat Apple's besturingssysteem Mac OS X veel veiliger is dan Windows. Plannen om over te stappen naar Mac bestonden al, maar nadat er bij Google ingebroken was en er veel computer verdwenen waren, is het besluit snel genomen.

Volgens anonieme bronnen is Google de veiligheidsproblemen van Windows van Microsoft beu, denk aan de Chinese hackers die vorig jaar konden inbreken dankzij een lek in Internet Explorer. Vanaf nu kunnen werknemers van Google kiezen tussen een Mac of een computer met Linux. Wie toch nog Windows wilt gebruiken, moet toestemming hebben van de baas.

Lees meer

Nieuwe update van Snow Leopard beschikbaar

snowleopardGisteren is de nieuwe versie, 10.6.3, voor Snow Leopard door Apple vrijgegeven. De nieuwe update lost in totaal maar liefst 48 problemen op voor Mac OS X Snow Leopard.

Het gaat om problemen met onder andere de invoer van USB-apparaten van externe fabrikanten en problemen rondom de compatibiliteit met Open GL-programma's en Windows. Tevens zouden de programma's Logic Pro 9 en Main Stage 2 beter werken onder de 64-bits modus en zouden de afdrukprestaties zijn verbeterd.

Lees meer

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord