Mac Computers nieuws

De vernieuwde MacBook Pro

macbook_pro_update_02_2011Apple heeft een vernieuwde MacBook Pro uitgebracht. De updates aan de notebook-lijn zijn allemaal in de binnenkant van de MacBook Pro te vinden. De aluminium buitenkant van de notebook heeft dus verandering ondergaan.

De nieuwe MacBook Pro's, alle modellen van 13 inch tot 17 inch, beschikken nu over een betere en krachtigere processors. De tweede generatie van Intel's 'Core i' wordt nu standaard meegeleverd met elke nieuwe MacBook Pro waar overigens een tweede 13 inch model aan is toegevoegd. Deze beschikt over een snellere processor en een grotere harde schijf.

Lees meer

Zwevende MacBook Air in etalage Apple Store

macbookair_3In een onbekende Apple Store is een video gemaakt waarop een zwevende MacBook Air te zien is. Door Apple bedoeld als marketing om te laten zien hoe licht de MacBook Air wel niet is met z'n 1,06 kilogram.

De notebook, uiteraard een kartonnen replica, is in de etalage van de Apple Store opgehangen aan een ballon. Opmerkelijk is dat Apple de MacBook Air nu vooral promoot om zijn lichte gewicht, eerder ging alles om de dunheid van de dunste Mac aller tijden.

Lees meer

Apple streeft Dell en Lenovo voorbij

ipad_ipodApple is Lenovo en Dell voorbijgestreefd op de PC-markt, dat blijkt uit verkoopcijfers van het vierde kwartaal van 2010 die onderzoeksbureau Canalys verzameld heeft. Apple komt daarmee op een derde plek op de computermarkt.

Het marktaandeel van Apple is gestegen tot 10,8 procent, een jaar eerder was dit nog 3,8 procent. De stijging is vooral te danken aan de succesvolle verkoop van de iPad, die ook tot de computermarkt wordt gerekend. In totaal verkocht Apple in het vierde kwartaal 11,5 miljoen Macs en iPads. Dat betekent een groei van 241 procent.

Lees meer

Apple introduceert nieuwe MacBook Air

design_multitouch20101020Tijdens het 'Back to the Mac'-event heeft Steve Jobs ons een nieuwe MacBook Air gepresenteerd. De nieuwe MacBook Air is, hoe kan het ook anders, nog dunner.

De nieuwe MacBook Air is verkrijgbaar is een 13-inch model en een 11,6-inch model. Ook zijn de modellen nu ook gebouwd volgens het 'unibody'-principe van aluminium. Dat maakt hem stevig en lichter.

Lees meer

Vijf nieuwe Apple producten - een overzicht

imac_2010_1Wat is er veel gebeurd in de tijd dat iLogs.nl op vakantie was! En wij maar denken dat het komkommertijd was! De iPad is in Nederland en België gelanceerd en niet te vergeten de iPhone 4. Maar Apple verraste ons ook met vijf mooie, nieuwe producten!

Hieronder zie je een overzicht met de vijf nieuwe producten en lees je wat de update inhield.

Lees meer

Apple brengt nieuwe MacBook uit

macbook_teaserVandaag heeft Apple een nieuw model van de witte MacBook uitgebracht. Het nieuwe model heeft een snellere processor, een batterij die langer meegaat maar is wel fors duurder dan zijn voorganger. Van de buitenkant in de MacBook niet veranderd.

De nieuwe MacBook beschikt over een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor en heeft de nieuwe GeForce 320M grafische processor aan boord. De batterij gaat vanaf nu tot maar liefst 10 uur lang mee na één keer volledig opladen. Tevens heeft het nieuwe model een verlicht toetsenbord, net zoals de MacBook Pro.

Lees meer

Apple in gesprek met AMD

macbookpro3Apple is zojuist in gesprek gegaan met de concurrent van Intel, AMD. Apple wil om verschillende redenen in komende updates andere processors in de MacBook-lijn gaan bouwen. Eén van de redenen was de te lange levering van de Intel Core i5 en i7 processors waardoor de update van de MacBook Pro uitgesteld moest worden.

Een andere reden is dat geavanceerde grafische chips van NVidia niet werken met de chips van Intel. Chips van AMD kunnen daarentegen wel werken met die van NVidia. De fabrikant is zelfs in staat om speciaal voor Apple ontwikkelde chips te leveren.

Lees meer

Apple geeft update vrij voor 27-inch iMac

imac_teaserGisteren heeft Apple een update uitgegeven voor het 27-inch model van de iMac. De update heeft een grootte van 2.1 MB en lost een tweetal problemen op.

Het eerste probleem dat wordt opgelost heeft te maken met de processor die zwaar belast werd tijdens het afspelen van audio via de min-uitvoerpoort voor een koptelefoon. Het tweede opgeloste probleem betreft de achtergrondverlichting van het beeldscherm dat niet inschakelt wanneer de iMac wordt opgestart.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord