Mac Software nieuws

Mac-software binnenkort alleen nog online verkrijgbaar?

ilife11Volgens MacRumors is Mac-software binnenkort niet meer te koop als doos in de winkel, maar alleen nog maar online te downloaden via de App Store voor de Mac. Apple zou moeten kiezen voor digitale aankopen van software met de komst van de App Store. Volgens MacRumors gaat dat niet lang meer duren.

MacRumors onderbouwt hun voorspelling door te wijzen op de gewijzigde richtlijnen voor medewerkers van de App- en iTunes Store. Hierin staat dat vanaf nu deze medewerkers een gelukkige aanschaffer van een nieuwe Mac belangrijke functies moeten uitleggen waaronder het gebruik van de Mac App Store.

Lees meer

Een eerste blik op de Mac App Store

mac_app_store_review_teaserEnkele uren geleden ging de Mac App Store online. Gebruikers van Mac OS X Snow Leopard (versie 10.6) hebben vanaf nu, na een software-update, toegang tot een inspiratiebron van apps die we al kennen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Al meer dan 1000 apps hebben hun intreden gedaan in de Mac App Store.

Natuurlijk zijn we benieuwd wat de Mac App Store ons allemaal te bieden heeft. We wierpen een eerste blik op de enige echte applicatiewinkel voor de Mac.

Lees meer

App Store voor Mac nu geopend!

mac_appstore_2Het moment is daar: de App Store voor Mac heeft het daglicht gezien en is nu te downloaden! De Mac App Store werkt volgens hetzelfde principe als die er al was voor de iPhone, iPad en iPod touch. Downloaden en installeren gaat met een paar klikken en boem, het programma staat op je Mac!

De Mac App Store is tot nu toe alleen beschikbaar voor Mac OS X Snow Leopard (versie 10.6). De nieuwe versie van het besturingssysteem, Mac OS X Lion 10.7 komt volgende zomer uit, natuurlijk inclusief de Mac App Store.

Lees meer

Morgen opent de Mac App Store...

mac_appstore_2Morgen is een grote dag voor vele Mac-gebruikers want morgen opent officieel de Mac App Store! De razendpopulaire applicatiewinkel die al bekend is voor de iPhone, iPad en iPod komt 6 januari 2011 naar Mac OS X.

Wat kunnen we morgen nou precies verwachten van een App Store voor de Mac? Eigenlijk precies hetzelfde als dat we nu al een lange tijd kennen van de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch. Alleen zal de Mac App Store nog in de kinderschoenen staan, het aantal apps zal dus enorm moeten groeien maar daar is natuurlijk geen twijfel over!

Lees meer

Apple introduceert iLife '11

ilife11Apple heeft vanavond tijdens het 'Back to the Mac'-event het nieuwe iLife '11 gepresenteerd. iLife '11 bevat dezelfde applicaties als iLife '09 maar heeft veel nieuwe functies.

iLife '11 wordt gratis meegeleverd bij elke nieuwe Mac. Een update kost 49 dollar. iLife '11 is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Lees meer

Steve Jobs: "Er komt geen App Store voor Mac"

app-store-1Een App Store voor de Mac zit er niet aan te komen, dat heeft Steve Jobs zelf in een e-mail bekend gemaakt. Ene Fernando Valente stuurde per mail de vraag of er een App Store voor de Mac komt met eenzelfde goedkeuringsbeleid van Apple. Steve Jobs reageerde, kort en krachtig "Nope" op die vraag.

Er gingen verschillende geruchten de ronde dat Mac OS X een soortgelijke applicatiewinkel zou krijgen als die van de iPhone, iPad en iPod touch. Misschien wel beter, anders zouden we apps, die alleen bij Apple in het verkeerde keelgat schieten, nooit kunnen downloaden.

Lees meer

iMovie ondersteunt nu ook iFrame-formaat

imovieDankzij een software-update voor iMovie, kun je nu ook video's monteren in het iFrame-formaat. Dit is een videoformaat met AAC-audio en H.264-video en daarmee van hoge kwaliteit is en toch niet veel ruimte in beslag neemt.

Tot nu toe zijn er slechts twee camera's die opnemen met iFrame, de Sanyo VPC-HD2000A en de VPC-FH1A van hetzelfde merk. Naast het standaard formaat van 960 x 540 kunnen deze twee camera's ook in High Definition opnemen met een formaat van 1920 x 1080.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord