Een eerste blik op de Mac App Store

mac_app_store_review_teaserEnkele uren geleden ging de Mac App Store online. Gebruikers van Mac OS X Snow Leopard (versie 10.6) hebben vanaf nu, na een software-update, toegang tot een inspiratiebron van apps die we al kennen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Al meer dan 1000 apps hebben hun intreden gedaan in de Mac App Store.

Natuurlijk zijn we benieuwd wat de Mac App Store ons allemaal te bieden heeft. We wierpen een eerste blik op de enige echte applicatiewinkel voor de Mac.

Eerste indruk

mac_app_store_review_1

Bij het opstarten van de Mac App Store kom je op een pagina uit waar alle uitgelichte apps op te zien zijn. De lay-out van deze pagina heeft veel weg van de iTunes Store. Om je te inspireren zie je apps die nieuw en opmerkelijk, populair en favoriet bij Apple zijn. Verder vind je in de rechterkolom een snelmenu en natuurlijk de hitlijsten van betaalde en gratis apps.

Hitlijsten

mac_app_store_review_2

Onder 'Hitlijsten' zie je welke apps het populairst onder gebruikers zijn. Ook zie je, net zoals in de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch, de apps die tot nu toe het meest hebben opgebracht.

Handig is dat je op deze pagina gemakkelijk de hitlijsten per categorie kan bekijken.

Apps

Steve Jobs vertelt ons bij de lancering van de Mac App Store dat er al 1000 apps beschikbaar zijn om te downloaden in de Mac App Store. Veel apps die al beschikbaar zijn voor iPhone, iPad en iPod touch, bijvoorbeeld Angry Birds en Things, zijn ook te vinden in de Mac App Store.

mac_app_store_review_4

In de Mac App Store zijn ook veel apps van Apple zelf te vinden. De programma's van iLife '11 zijn te downloaden voor €11,99 per stuk en de programma's van iWork '09 voor €15,99 per stuk. Opvallend is dat veel Apple-programma's goedkoper zijn in de App Store dan als je het programma in de winkel koopt. Aperture kost bijvoorbeeld slechts €62,99 terwijl je er in de Apple Store een bedrag van €199,- voor moet neerleggen.

Het mag voor zich spreken dat het aantal apps de komende tijd flink gaat stijgen. Dat is ook nodig om van de App Store voor Mac net zo'n succes te maken als de App Store voor iPhone.

mac_app_store_review_2

Downloaden en installeren

Het downloaden en installeren van apps gaat zoals beloofd met één klik. Het enige dat je daarnaast nog hoeft te doen is inloggen met je Apple ID. Dit maakt het mogelijk dat je de apps op meerdere Macs tegelijk kan downloaden en installeren.

mac_app_store_review_5

Het installeren van apps gaat snel. Kleine programmaatjes zoals Twitter staan binnen enkele seconde klaar voor gebruik in je dock!

mac_app_store_review_6

Conclusie

Na het succes van de App Store voor iPhone, iPad en iPod touch is een App Store voor de Mac natuurlijk onmisbaar. De eenvoud van de App Store is terug te zien op je Mac en biedt de Mac in een later stadium zo veel meer. Een later stadium, dat wel, want het aantal apps moet nog flink groeien om de App Store voor Mac net zo succesvol te maken als die voor de iPhone, iPad en iPod touch maar dat gaat ongetwijfeld lukken!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord