Mac-software binnenkort alleen nog online verkrijgbaar?

ilife11Volgens MacRumors is Mac-software binnenkort niet meer te koop als doos in de winkel, maar alleen nog maar online te downloaden via de App Store voor de Mac. Apple zou moeten kiezen voor digitale aankopen van software met de komst van de App Store. Volgens MacRumors gaat dat niet lang meer duren.

MacRumors onderbouwt hun voorspelling door te wijzen op de gewijzigde richtlijnen voor medewerkers van de App- en iTunes Store. Hierin staat dat vanaf nu deze medewerkers een gelukkige aanschaffer van een nieuwe Mac belangrijke functies moeten uitleggen waaronder het gebruik van de Mac App Store.

Ook CNet.com gelooft dat Apple-software binnenkort niet meer als doos verkrijgbaar is. Zij zouden van bronnen gehoord hebben dat een optische schijf in komende generaties van de MacBook Pro niet meer aanwezig zal zijn.

Tevens zou de verkoop van Mac-software via de App Store meer financieel resultaat opleveren voor Apple. Het bedrijf krijgt voor elke aankoop namelijk een aandeel 30%. Bovendien kan de ruimte die software inneemt in Apple Stores gebruikt worden voor de promotie van andere producten.

In de App Store voor Mac bevinden zich al software-producten van Apple. Zo kan het volledige pakket van iLife '11, iWork en programma's als Aperture rechtstreeks vanaf de App Store gedownload worden.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord