Review: De nieuwe, prachtige kookhulp van Albert Heijn op de iPad: Allerhande Koken

allerhande kokenElke dag een heerlijk gerecht op tafel zetten wordt een stuk gemakkelijker met de nieuwe iPad-app Allerhande Koken. Met deze app van Albert Heijn haal je een handige maar vooral prachtige kookhulp in huis waarmee je elke week de lekkerste recepten van Allerhande kan maken. De nieuwe app staat los van het Allerhande-magazine dat Albert Heijn eerder al naar de iPad bracht.

Zodra je Allerhande Koken opent, kan je kiezen uit meerdere categorieën waaruit je kan kiezen. Zodra je een categorie hebt gekozen kan je bladeren door de verschillende gerechten. Wat meteen opvalt zijn de mooie, grote foto's. Dat maakt het kiezen voor een gerecht nog makkelijker en geeft je alvast een idee wat je straks op tafel gaat zetten. Tik je op een gerecht dat je wilt maken, dan verschijnt aanvullende informatie zoals wat voor soort gerecht het is, voor hoeveel personen en de bereidingstijd.


Elk gerecht heeft een eigen kookvideo die je direct kan starten zodra je een gerecht gekozen hebt. In deze video's wordt het gerecht bereid door en zie je hoe je aan de slag moet gaan. Maar uiteraard kan je ook gewoon stap voor stap gaan koken. Dat doe je door het scherm naar boven te slepen. Je krijgt dan het scherm te zien met welke ingrediënten nodig hebt met op de achtergrond een grote foto met daarop alle benodigde ingrediënten. Naast de ingrediënten vind je ook welke kookspullen je nodig hebt om het gerecht te kunnen maken. Sleep nogmaals naar boven om de stappen tevoorschijn te halen.

Het stappenplan kan je weergeven als een lijst maar helemaal handig is de schermvullende weergave. In deze weergave wordt elke stap met schermvullende foto's uitgelegd wat het extra gemakkelijk maakt. Door naar rechts en links te vegen kan je bladeren door het stappenplan. Naast foto's kunnen de stappen ook bestaan uit video's. Maar helemaal handig is de stembediening die kan voorkomen dat je je iPad-scherm vies maakt. Door de stembediening in te schakelen, kan je de app vragen om naar de volgende/vorige stap te gaan, de video te starten of de kooktip te verbergen.

Elke week verschijnen er nieuwe gerechten in de app waardoor je de app altijd kan blijven gebruiken.

Conclusie

De Allerhande Koken-app is een prachtige kookhulp voor zowel ervaren als niet-ervaren koks. Voor die laatste wordt elke kookstap namelijk ideaal uitgelegd door grote foto's of zelfs een handige video. De stembediening is een slimme en handige functie. Het aanbod in recepten is voldoende en past zich elke week aan. Bovendien is de app helemaal gratis te downloaden!

Allerhande Koken voor iPad
Prijs: Gratis

Meer over deze appNu downloaden

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord