Review: de meest actuele vertrektijden van jouw bus of tram in Openbaar Vervoer voor iPhone

openbaar vervoer app iphoneReis je vaak met het openbaar vervoer dan ken je de ergenissen wel: trams en bussen die te laat komen of te vroeg wegrijden. De ontwetendheid of je bus of tram nog komt, kan je behoorlijk wat stress opleveren. Met de app Openbaar Vervoer kan deze stress aanzienlijk afnemen doordat je precies kan zien waar je tram of bus op dat moment is.

Het werkt allemaal heel eenvoudig. Wanneer je de app opent kan je zoeken op halte of direct op een lijnnummer. Zoek je op halte, dan lokaliseert de app alle haltes bij jou in de buurt en geeft deze weer op een kaart. Selecteer een halte en je ziet meteen alle vertrektijden met eventuele vertragingen. Kies je vervolgens voor één van de vertrektijden, dan kan je meer informatie over die ene bus of tram vinden door de huidige locatie van het voertuig op te zoeken.

Naast het zoeken op halte, kan je ook zoeken naar een specifiek lijnnummer in de lijst. De lijst is verdeeld per vervoeder. Bijna alle bekende, grote vervoerders zijn in de app te vinden. Heb je jouw gewenste vervoerder gevonden, dan kan je jouw lijn kiezen waarna je op de kaart de gehele route te zien krijgt en als killing feature de locaties van alle rijdende voertuigen op die lijn. Zo zie je dus direct of jouw bus of tram nog onderweg is, of helaas net is vertrokken.

Naast de actuele vertrektijden en de locatie van alle ritten op de kaart, vind je in de app ook uitgebreide informatie over een OV-lijn. Zo kan je zien of de rit toegankelijk is voor een rolstoel, hoe ver de halte lopen is van jouw huidige locatie en je kunt direct zien vanaf welk perron jouw bus of tram vertrekt.

Conclusie

Openbaar Vervoer is een extreem handige app voor als je regelmatig met het openbaar vervoer reist en kan je een hoop reisstress besparen. De mogelijkheid om een bus of tram te lokaliseren op de kaart is ronduit geweldig. De keuze in vervoerders is ruimvoldoende, al is volgens de ontwikkelaar voor sommige vervoeders nog niet hun hele gebied beschikbaar. Bovendien ontbreken helaas de treinen maar om de precieze vertrektijden inclusief vertragingen van deze vorm van reizen te raadplegen, is de Reisplanner Xtra van NS een prima oplossing.

Openbaar Vervoer voor iPhone
Prijs: € 2.69

Nu downloadenMeer over deze app

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord