Review: Vernieuwde Google Mobile App voor iPad

google mobile appOnlangs heeft Google een update gegeven aan de officiële Mobile App voor iPhone, iPad en iPod touch. Vooral de iPad heeft flink geprofiteerd van deze update. De app is namelijk compleet opnieuw ontworpen voor de iPad. Het is nu nog makkelijker om te zoeken op het internet met Google vanaf je iPad. Wij namen uiteraard de vernieuwde app onder de loep.

Vernieuwde startpagina

Iets dat meteen opvalt aan de vernieuwde Google Mobile App op de iPad is natuurlijk de nieuwe interface. Het startscherm komt nu meer overeen met de Google-website in Safari op de iPad. Naast het zoekveld op de startpagina vind je verwijzingen naar de zoekgeschiedenis, applicaties en spraakgestuurd zoeken. Ook is het natuurlijk mogelijk om vanaf hier in te loggen met je Google-account.

Makkelijker zoeken

Het is met de nieuwe app een stuk makkelijker om te zoeken met Google. Zodra je een trefwoord in het zoekveld intikt krijg je direct zoeksuggesties te zien en de zoekresultaten komen direct in beeld zonder dat je daadwerkelijk op de knop 'Zoeken' hoeft te tikken. Zodra je de gewenste zoekopdracht hebt uitgevoerd kan je zoeken op het internet, naar afbeeldingen, nieuws, video's en de rest wat we van Google gewend zijn.

Het zoeken naar afbeeldingen is enorm verbeterd. Zodra je een afbeelding uit de zoekresultaten hebt geselecteerd krijg je een afbeeldingencarrousel waarop je de geselecteerde afbeeldingen schermvullend kan bekijken. Je kunt dankzij de carrouselweergave snel bladeren naar andere resultaten. Hieronder kan je een voorbeeld zien van de carrousel.

Screenshots

google mobile app ipadgoogle mobile app ipad

Maar ook het zoeken op websites in aanzienlijk verbeterd. Zodra je een zoekresultaat kiest komt de geopende website naast de zoekresultaten te staan. Zo kan je gemakkelijk weer terug naar je resultaten met een swipe-beweging. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om de website te openen in Safari of te delen via Mail. Het is vanaf nu ook mogelijk om direct een +1 te geven aan een website met Google+ en het is mogelijk om te zoeken binnen een geopende website.

Screenshots

google mobile app ipadgoogle mobile app ipad

Applicaties & zoekgeschiedenis

Zoals eerder vermeld staat op de startpagina van de vernieuwde Google Mobile App nu een verwijzing naar applicaties. Hier vind je onder andere Gmail, Agenda, Docs, Foto's en YouTube. Via de Applicaties-pagina wordt je snel geleid naar de websites van deze Google-apps. Om naar de applicaties te kunnen, moet je eerst inloggen met je Google-account.

Ook kan je vanaf je startpagina naar de pagina met zoekgeschiedenis. Deze pagina geeft de geschiedenis mooi weer met, indien beschikbaar, screenshots van één van de zoekresultaten. De zoekgeschiedenis kan je per zoekopdracht verwijderen of je kunt alle geschiedenis in één keer wissen.

Screenshots

google mobile app ipadgoogle mobile app ipad

Conclusie

Google heeft zeker werk gemaakt in het vernieuwen van de Google Mobile App voor de iPad en heeft een erg mooi resultaat neergezet. De app is aanzienlijk verbeterd in gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve interface. Ook vallen de nieuwe functies die de app biedt goed in de smaak en daarmee biedt de Google Mobile App zeker een betere zoekervaring dan met het zoeken met Google in Safari.


Google Mobile App

Prijs: Gratis!
appcenter_5sterren

» DONWLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord