Review: Boodschapp voor iPhone en iPad geeft de prijs, voedingswaarde en samenstelling van boodschappen

boodschapp appEen supermarkt kan je dagelijks, wekelijks of wanneer het net even uitkomt bezoeken. Hoe dan ook, je hebt in een supermarkt altijd te maken met meerdere producten van dezelfde soort, gefrabiceerd door verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan een pak sinaasappelsap. Bij Albert Heijn heb je al snel de keuze uit het bekende AH-huismerk, de prijsknaller EuroShopper, Appelsientje en Cool Best. Het verschil tussen deze producten kan groot zijn, niet alleen in prijs maar ook in samenstelling en voedingswaarde.

Boodschapp helpt je deze verschillen makkelijk en overzichtelijk in kaart te zetten. De app geeft aan ieder product van elk merk een rapportcijfer gebaseerd op de samenstelling en voedingswaarde van een product. Zo kan je eenvoudig en snel een pak van het AH-huismerk vergelijken met een pak van Appelsientje. De rapportcijfers zijn op een eerlijke manier tot stand gekomen in samenwerking met onafhankelijke diëtisten en voedingsdeskundigen.

Je kunt in Boodschapp op zoek naar een product via een lijstweergave. De producten zijn onderverdeeld in categorieën zoals Broodbeleg, Dranken en Zuivel. Wat vooral handig is voor als je voor het schap in de supermarkt staat is de scanfunctie. Met deze functie kan je met de camera de streepjescode scannen waarna de app direct naar het desbetreffende product gaat.

Screenshots

boodschapp appboodschapp

Het scannen van de streepjescode werkt goed en snel. De streepjescode is binnen een no-time gescand, de productpagina is snel geladen en je kunt dan direct beginnen met het vergelijken van de verschillende merken van het product. Omdat het aantal producten in Boodschapp op het moment van schrijven ongeveer 3600 bedraagt zullen niet alle producten gevonden worden met de scanner. In dit geval geeft de app een melding en kan je ervoor kiezen om het product toe te voegen aan Boodschapp. Je dient dan een foto van de voorkant van het product te maken en een foto van de ingrediëntenlijst en kan je het vervolgens versturen. Het product zal dan volgens de app binnenkort aan de Boodschappenlijst toegevoegd worden.

Op de productpagina van de producten die wél in Boodschapp te vinden zijn vind je twee tabbladen. Eén voor de scores van de producten waarop je afbeeldingen van de producten kan vinden, de namen en de rapportcijfers. Het tweede tabblad is voor de prijzen van de producten. Op deze pagina kan je zien welke producten goedkoper zijn, een gemiddelde prijs hebben en welke duurder zijn. Specifieke prijzen zie je dus niet wat vrij logisch is. Prijzen van boodschappen zijn namelijk nogal aan prijsverandering onderhevig.

Screenshots

boodschappboodschapp

Wanneer je via de productpagina naar een specifiek product gaat kom je uiteraard terecht op de pagina met de samenstelling en voedingswaarde. Naast deze informatie kan het zijn dat er ook meldingen voor een merkproduct worden weergegeven. Bijvoorbeeld de melding dat er onnodig vitamines of mineralen aan het product zijn toegevoegd of dat er kunstmatige zoetstoffen in het product zitten.

Door het gebruik van verschillende kleuren op de pagina zie je in één oogopslag op welk gebied het merkproduct wel goed scoort (groen) en op welk gebied niet (rood).

Screenshots

boodschappboodschapp

Zoals eerder vermeld bevat Boodschapp op dit moment ongeveer 3600 producten van de supermarkten Albert Heijn, C1000 en Jumbo. Je kunt via de instellingen de supermarkt kiezen waar jij je boodschappen doet. De app is tot maart van dit jaar gratis te gebruiken. Daarna vragen de ontwikkelaars een keuze te maken uit één van de betaalde abonnementen waarmee je Boodschapp kan blijven gebruiken.

Conclusie

Boodschapp is een mooie app met een prima concept. Het doen van boodschappen kan met Boodschapp goedkoper en gezonder. Het aantal producten en supermarkten zou nog moeten groeien om echt waardevol te worden maar daar hebben we alle vertrouwen in. De app krijgt daarom vier sterren en wanneer het aantal boodschappen zich aanzienlijk heeft uitgebreid dan is de app volgens ons een dikke vijf sterren waard!


Boodschapp

Prijs: Gratis!

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord