Review: Vertrektijden toont virtueel treinstation op je iPad

infomaps vertrektijden appNederland kent één van de drukste spoorwegen ter wereld. Wel zo handig om dan te weten hoe laat welke tijd vertrekt van het treinstation. Op je iPhone kan je daar natuurlijk de officiële NS Reisplanner Xtra voor gebruiken, maar deze applicatie is niet geoptimaliseerd voor de iPad. De ontwikkelaar van Railway NL ontwikkelde de iPad-app Vertrektijden die alle vertrektijden van alle treinstations in Nederland razendsnel weergeeft.

En razendsnel, dat maakt de ontwikkelaar waar. De app werkt namelijk met het 1-scherm-concept en werkt alleen in landschapsmode. Dankzij dit concept hoef je dus niet telkens van verschillende schermen te wisselen tijdens het opzoeken van vertrektijden. Je kiest simpelweg een Nederlands treinstation uit de A-Z index of je kunt een station in de buurt kiezen. De app geeft vervolgens de eerstvolgende vertrektijden direct in een lijst weer met bestemming, via-via-stations en het spoornummer.

Naast de lijstweergave vind je ook in Vertrektijden ook een spoorkaart en kan je onderaan in de app de eerstvolgende vertrekkende treinen bekijken gesorteerd op perronnummer. Je ziet dan, naast de bestemming en over hoeveel minuten de trein vertrekt, ook welk type trein op het traject wordt ingezet. Je ziet dan bijvoorbeeld de bekende sprinter of de intercitytrein.

Screenshots

vertrektijden ipadvertrektijden ipad

De app biedt vooral uitkomst voor treinreizigers die graag even snel willen opzoeken hoe laat de eerstvolgende treinen vanaf een station vertrekken. Alleen eerstvolgende vertrektijden kunnen namelijk worden weergegeven, het is niet mogelijk om op een gewenst tijdstip de vertrekkende treinen te laten zien. Wellicht dat deze functie in een latere update aan de app wordt toegevoegd.

Conclusie

Vertrektijden voor iPad is ideaal om snel de eerstvolgende vertrektijden van een station in Nederland op te zoeken dankzij het slimme 1-scherm-concept. De app is daarmee ook erg makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Een ander voordeel aan de app is dat de informatie afkomstig is van de NS API en daarmee altijd actueel is. Van ons krijgt de app dankzij de snelheid en het gebruiksgemak vier sterren.


Infomaps Vertrektijden

Prijs: € 1,59

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord