Review: Veggie Meals brengt makkelijk en lekker vegetarisch koken naar iPad

veggie meals app

Ben je vegetariër, veganist of eet je regelmatig een lekkere, vegetarische maaltijd? Met de nieuwe app Veggie Meals voor iPad heb je een compleet vegetarisch kookboek op je aanrecht. De app bevat 55 lekkere maar ook makkelijk te bereiden gerechten die zorgvuldig zijn samengesteld om zo rekening te houden met benodigde voedingsstoffen. Zo weet je zeker dat je genoeg vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zodra je de app start kom je in het menu terecht waar je kunt kiezen uit verschillende categorieën gerechten. In totaal vind je negen categorieën waaronder salades, pasta, pizza's, burgers en toetjes. Binnen de categorieën vind je een uitgebreid aanbod van uiteenlopende gerechten, bereid met de juiste ingrediënten die je zo in de supermarkt kan halen.

Screenshots

veggie meals ipadveggie meals ipad

Wanneer je een lekker gerecht hebt uitgekozen, kom je op de kookpagina van het gerecht terecht. Daar vind je de ingrediënten die je nodig hebt, het boodschappenlijstje dus, en natuurlijk een kookhandleiding. Deze twee onderdelen worden ondersteund met een foto in hoge kwaliteit van het gerecht. Daarnaast kunnen bij elk recept drie verschillende iconen verschijnen. Een icoon die aangeeft dat je het gerecht in kan vriezen, een icoon die je erop wijst dat het gerecht ook geschikt is voor veganisten en je kunt aan het derde icoon zien hoeveel tijd de bereiding van het gerecht ongeveer in beslag zal nemen.

Beschikbare talen voor de app zijn Engels en Zweeds. Nederlands wordt nog niet ondersteund maar de beschrijvingen zijn gemakkelijk te lezen en bevatten niet al te veel moeilijke woorden. Wel is het natuurlijk handig om een aantal vaktermen van het koken in het Engels te kennen maar met bijvoorbeeld Google Translate op je iPad moeten ook deze woorden geen probleem zijn.

Screenshots

veggie meals ipadveggie meals ipad

Conclusie

Veggie Meals is vooral een uitkomst voor vegetariërs die zonder al te veel moeite en met niet al te veel tijd toch nog een lekker recept op tafel kunnen zetten. De app is uiteraard ook geschikt voor niet-vegetariërs die vaker vegetarisch willen eten of voor degene die hun vrienden of familie eens willen verassen met een vega-maaltijd. Het design van de app ziet er prima uit en ook het achtergrondmuziekje kan het erg gezellig in de keuken maken.


Veggie Meals voor iPad

Prijs: € 2,99

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord