Review: Veronica Magazine brengt nieuwe televisiegids uit voor iPad

tv app hd app veronicaVeronica Magazine had al langer een app in de App Store voor iPad waarin je een televisiegids kan vinden en daarnaast ook een iPad-versie van het magazine kan lezen. Vandaag heeft het magazine een vernieuwde, aparte televisiegids-app uitgebracht speciaal voor de iPad: TV App HD. Deze app werkt een stuk gebruiksvriendelijker, is uitgebreider en biedt aandacht aan social media.

Zodra je de app opstart kom je terecht in de tv-gids waarin overzichtelijk programma's worden weergegeven in een tijdlijn zoals we ook kennen van bijvooorbeeld Ziggo TV. In de app zijn 124 verschillende zenders beschikbaar. Je kunt zelf instellen welke zenders voorkomen in de televisiegids. Standaard worden 20 zenders geselecteerd die vrijwel elke Nederland op zijn televisie heeft staan.

Naast de televisiegids vind je in TV App HD ook enkele televisietips om je programma's die vandaag op televisie komen aan te raden. Helaas is het aanbod niet heel groot. Er worden namelijk slechts vier televisietips voor de huidige dag getoond met een foto, korte beschrijving en je kan zien waar en wanneer het programma uitgezonden wordt.

Screenshots

tv app hd veronicatv app hd veronica

Bij het aantikken van een programma in de tv-gids komen de details van het gekozen programma rechts in beeld. Je vindt hier de bijhorende foto van het programma, een beschrijving en de sociale functies waarover de app bevat en kan je een alert instellen. Daarnaast vind je de laatste tweets over het programma en vind je in de gallerij, indien beschikbaar, meer foto's en video's.

De televisiegids wordt standaard gesorteerd op tijdstip. Je kunt programma's ook bekijken op genre. Je kiest dan uit één van de vele genres die beschikbaar zijn en de app geeft vervolgens in een rijtje alle programma's, uitgezonden op jouw geselecteerde zenders, die in het gekozen genre vallen.

Screenshots

tv app hd veronicatv app hd veronica

De slogan van de app luidt 'Dé TV app voor jou en je vrienden' en maakt duidelijk dat sociale functies in de applicatie een belangrijk onderdeel vormen. Je kunt de app namelijk koppelen aan je Facebook-account en wanneer je vrienden dit ook hebben gedaan, kan je in de app zien welke programma's je vrienden goed vinden en welke juist slecht. Zelf kan je natuurlijk ook programma's delen met je vrienden vanuit de app.

Conclusie

In TV App HD vind je in ieder geval een gebruiksvriendelijkere televisiegids dan de tv-gids in de andere Veronica Magazine-app en ook het zenderaanbod is breed. De sociale functies zijn prima alleen is de vraag hoeveel van jouw Facebook-vrienden ook daadwerkelijk hun account zullen koppelen aan TV App HD. De app is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPad maar volgens de beschrijving in de App Store zal TV App HD binnenkort ook voor iPhone verkrijgbaar zijn.


TV App HD voor iPad

Prijs: Gratis!

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord