Review: Boodschappenlijstje in het ontgrendelscherm in Slide to Buy voor iPhone

slide to buy appNaar de supermarkt gaan we allemaal en grote kans dat jij wel eens een papieren boodschappenlijstje meeneemt. Wellicht dat dat vanaf nu tot het verleden behoort met de nieuwe iPhone-app Slide to Buy.

In Slide to Buy kan je een boodschappenlijstje (of takenlijstje) namelijk weergeven in het ontgrendelscherm van je iPhone of iPod touch. Je begint in de app met het maken van een lijstje. Hierin geef je de lijst een naam en voeg je items toe. Je zou daarbij eventueel de externe app Emoji kunnen gebruiken om icoontjes van boodschappen toe te voegen.

Screenshots

slide to buy iphoneslide to buy iphone

Zodra het lijstje klaar hebt en je wilt de items weergeven in het ontgrendelscherm dan moet de app wel in de voorgrond draaien. Je moet je iPhone of iPod touch dus ontgrendelen als de app draait. Alleen dan worden de items weergegeven in het ontgrendelscherm als notificatie en dat is wel een nadeel van de app te noemen. Je zou dus altijd eerst de app zelf moeten opstarten voordat het lijstje in het ontgrendelscherm verschijnt.

Naast het ontgrendelscherm komen de boodschappen natuurlijk ook tevoorschijn in het berichtencentrum als notificaties. Een voordeel is dan weer dat het lijstje hier wel blijft staan zodra je de app verlaat.

Screenshots

slide to buy iphoneslide to buy iphone

Het afvinken van boodschappen is mogelijk door te sliden. Zodra je één item afvinkt, kom je vanuit het ontgrendelscherm of berichtencentrum direct terecht in de app waarna je meer boodschappen kan afvinken.

Tenslotte moeten we melden dat de app alleen werkt met iOS 5 wat logisch is. In iOS 4 en lager was het berichtencentrum namelijk nog niet aanwezig.

Conclusie

De vraag blijft of deze app wel zo'n toegevoegde waarde brengt in vergelijking met andere apps waarmee je boodschappenlijstjes kan beheren. Leuk dat de items in het ontgrendelscherm kunnen verschijnen, maar dan zou je alsnog de app moeten opstarten als je op het punt staat om boodschappen te doen. Voor het idee krijgt de app van ons drie sterren.


Slide to Buy voor iPhone

Prijs: € 0,79
app beoordeling_3sterren

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord