Review: Op een stijvolle manier radio luisteren op je iPad met Ether HD

ether ipad appHet luisteren naar radio op je iPad is en blijft natuurlijk populair, daarom is het niet zo gek dat er meerdere apps te verkrijgen zijn die dit mogelijk maken. De van Nederlandse bodem afkomstige app 'Ether' was er al voor iPhone, maar heeft nu ook een eigen iPad-versie gekregen.

Wanneer je Ether HD opstart wordt meteen duidelijk dat het qua uiterlijk niet kan ontbreken. De interface is strak, duidelijk en heeft een handige bediening. De achtergrondkleur kan je zelfs helemaal naar eigen wens uitzoeken.

De radiozenders verschijnen in Ether HD op een ouderwetse schuifbalk die je met je vinger in beweging kan zetten om door al je radiozenders te bladeren. Maar die radiozenders zijn bij het eerste gebruik van de app nog niet aanwezig. Je moet namelijk eerst een radiopakket installeren. Je hebt daarbij de keuze uit Nederlandse zenders maar ook tal van buitenlandse radiostations. Zodra je de pakketen van jouw keuze hebt toegevoegd, verschijnen de zenders op de schuifbalk en start je een station door dubbelmaal op een naam van een radiostation te tikken.

Screenshots

ether hd ipad appether hd ipad app

In de app is het ook mogelijk om door middel van stream-URL's je eigen radiostations toe te voegen. Daarnaast is het ook mogelijk om de volgorde van de radiostations aan te passen om zo sneller jouw favoriete radiostations in de schuifbalk te vinden.

Het enige dat wij hebben gemist in de app is toch echt een zoekfunctie waarmee je zowel binnenlandse als buitenlandse zenders in de app kan zoeken. Wellicht dat dit in een volgende update alsnog aan de app wordt toegevoegd.

Conclusie

Ether HD is een radio-app die het vooral goed doet op het gebied van design. Maar ook de bediening van de app werkt prettig, alleen jammer dat een zoekfunctie nog ontbreekt.

Plus- en minpunten

  • Mooie interface
  • Mogelijkheid tot het toevoegen van je eigen zenders
  • Er mist een zoekfunctie

Ether HD voor iPad

Prijs: € 1,59

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord