Review: Eindelijk is die daar: de Spotify-app voor iPad

spotify ipad appWe hebben er lang, misschien iets te lang, op moeten wachten maar het moment is daar: Spotify is nu eindelijk ook te gebruiken op het grote scherm van de iPad. De iPhone-app heeft namelijk een update gekregen waardoor de app nu universeel is geworden!

Het wachten op een Spotify-app voor iPad is beloond: de app is van hoge kwaliteit en ziet er enorm stijlvol uit. In het linkermenu vind je de verschillende onderdelen in de iPad-app. In het onderdeel 'Zoeken' kan je zoeken naar muzieknummers, artiesten, albums en afspeellijsten. In 'Wat is nieuw' vind je aanbevolen muziek, hitlijsten en nieuwe releases. In 'Inbox' kan je berichten van je vrienden ontvangen en versturen. Inloggen met Facebook is hier wel voor vereist. Tenslotte vind je in 'Afspeellijsten' je favorieten en je geabonneerde afspeellijsten en in 'Vrienden' kan je ontdekken waar je vrienden naar luisteren. Ook hier is Facebook voor nodig.

Screenshot

spotify ipad

Het zoeken naar nummers in de iPad-app is behoorlijk goed uitgewerkt. Zodra je een zoekterm intikt begint de app tijdens het typen al met zoeken waardoor je sneller een resultaat kan vinden. Bovenaan de zoeklijst vind je het beste zoekresultaat gevolgd door alle andere zoekresultaten gesorteerd op soort (artiesten, afspeellijsten etc.). De prachtige interface maakt het mogelijk snel door muziek en albums te bladeren. Wanneer je een artiest selecteert vind je een foto, beschrijving, vergelijkbare artiesten en natuurlijk alle muzieknummers.

Screenshot

spotify ipad

Wanneer je het nummer waarnaar je zocht gevonden hebt, tik je het aan en kan je hem schermvullend afspelen. Albumhoezen worden in hoge resolutie weergegeven en zien er dus prachtig uit op het grote iPad-scherm. Muzieknummers kan je in de app delen met je vrienden, als favoriet markeren, aan een afspeellijst toevoegen of op een extern apparaat afspelen via de in AirPlay-integratie.

Screenshot

spotify ipad

Conclusie

Spotify voor iPad is verassend mooi uitgewerkt met een prachtige interface. Jammer dat de app alleen volledig te gebruiken is met Spotify Premium maar de iPad-app is in ieder geval een goede reden om Spotify Premium aan te schaffen. Ook jammer is dat een volumeregelaar in de app (nog) ontbreekt. Dat moet dan maar wachten tot de volgende update.


Spotify voor iPhone & iPad

Prijs: Gratis!

» DOWNLOADEN

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord