WhatsApp Web vanaf je computer of laptop instellen

whatsapp webWil je graag eindeloos kunnen Whatsappen met de voordelen van een groot scherm en groot toetsenbord? Je kunt dan eenvoudig WhatsApp Web instellen; de app waarmee je via de browser op je computer of laptop WhatsApp-berichten kunt ontvangen en versturen.

WhatsApp Web inschakelen

Om WhatsApp Web te kunnen gebruiken, dien je allereerst WhatsApp te downloaden en te installeren op je iPhone. Zorg er ook voor dat je met je telefoonnummer een account hebt aangemaakt. Omdat we er natuurlijk vanuit gaan dat je dat allang hebt gedaan, kunnen we door naar het instellen van de webversie van WhatsApp:

  • Open op je computer of laptop je favoriete internetbrowser.
  • Ga naar 'web.whatsapp.com'. Er verschijnt een scherm met een QR-code.
  • Open nu op je iPhone de WhatsApp-app en ga naar 'Instellingen'.
  • Kies 'WhatsApp Web/Desktop', kies 'Scan QR-code' en scan met de camera van je iPhone de QR-code op je computerscherm.
  • Je zal automatisch inloggen in WhatsApp Web.

Als je WhatsApp Web gebruikt, zullen alle berichten worden verstuurd via de WhatsApp-app op je iPhone. Alle verzonden en ontvangen berichten en foto's, verschijnen dus automatisch ook in de iPhone-app. Je telefoon moet altijd verbonden zijn met internet en de iPhone moet niet uitgeschakeld zijn, wil je WhatsApp via de browserapp kunnen gebruiken.

Uitloggen bij WhatsApp Web (vanaf je iPhone)

Wil je uitloggen bij WhatsApp Web, open dan de webversie via web.whatsapp.com tik op het bolletjes-icoon rechts van je profielfoto en kies voor 'Afmelden'. Je kan ook uitloggen bij de webversie van WhatsApp vanaf je iPhone. Open daarvoor op je telefoon de WhatsApp-app ga naar 'WhatsApp Web/Desktop' en kies voor 'Afmelden op alle computers'. Je wordt dan op alle computers waarop je staat ingelogd in WhatsApp Web uitgelogd. Afzonderlijk afmelden per computer is helaas geen mogelijkheid.

WhatsApp Web gebruiken zonder iPhone

Wil je de webversie van WhatsApp zonder telefoon gebruiken? Helaas, dat is momenteel niet mogelijk. WhatsApp Web kan je zien als een verlengde service voor de iPhone-app van WhatsApp en is geen losstaande applicatie. Het is daarom helaas niet mogelijk om via je browser een apart WhatsApp-account aan te maken om WhatsApp zonder telefoon te kunnen gebruiken.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord