WhatsApp: Foto’s en video’s opslaan op je iPhone

whatsapp gesprekHeb je van vrienden of familie foto’s en/of video’s via WhatsApp ontvangen en wil je deze graag bewaren in de Foto’s-app op je iPhone? Wij leggen je uit hoe je alle media kan opslaan op je iPhone vanuit de WhatsApp-app.

Foto’s en video’s opslaan vanuit een WhatsApp-gesprek

Om media vanuit een chatgesprek of groepsgesprek te kunnen bewaren op je iPhone, open je het gesprek en tik je bovenaan op de naam van je gesprekspartner of op de groepsnaam in geval van een groepsgesprek. Ga vervolgens naar ‘Media, links en docs’, kies de foto of video die je wilt opslaan, tik linksonder op het deel-icoon en kies voor ‘Bewaar’.

Via deze manier kan je meerdere (tot maximaal 5) foto’s en video’s selecteren en tegelijkertijd opslaan op je iPhone. Kies daarvoor de ‘Selecteer’-knop rechtsboven in het overzicht van media.

Foto’s en video’s exporteren vanuit WhatsApp

Naast het opslaan van losse foto’s en video’s, kan je er ook voor kiezen om in een keer een geheel WhatsApp-gesprek te exporteren, inclusief alle media. Je kunt dan alle berichten, foto’s en video’s verplaatsen van je iPhone naar je computer of Mac. Volg de onderstaande stappen om een chat te exporteren:

  • Open het WhatsApp-gesprek en tik je bovenaan op de naam van je gesprekspartner (of groepsnaam).
  • Kies voor ‘Exporteer chat
  • Kies ‘Voeg media bij’ zodat je foto’s en video’s worden meegenomen in het bestand.
  • Het exportbestand wordt nu klaar gemaakt.
  • Kies de manier waarop je het bestand wilt opslaan of delen. Je kunt ervoor kiezen om het bestand bijvoorbeeld toe te voegen aan iCloud Drive of Dropbox. Maar je kunt het .zip-bestand ook versturen via mail of AirDrop.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord