Snapchat voor iPhone: toegang tot je locatie instellen

snapchat loginAls je Snapchat gebruikt, wordt voor meerdere functies je locatie gebruikt. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een filter van een locatie te gebruiken of bepaalde verhalen te laten zien die dichtbij jou afspelen. Lees in dit artikel hoe je kan instellen wanneer Snapchat de gegevens over jouw locatie mag gebruiken.

Locatie voor geofilters

Ten eerste maakt Snapchat gebruik van jouw locatie om te zorgen dat jij bepaalde geofilters over je snaps heen kan plaatsen. Deze locatiegebonden filters zijn bijvoorbeeld filters van de stad waar je je op dat moment bevindt of van een groot evenement dat momenteel bij jou in de buurt afspeelt.

Geofilters uitschakelen

Wil je dat Snapchat jouw locatie niet kan gebruiken voor geofilters, dan kan je deze uitzetten. Dit doe je door simpelweg Snapchat geen toestemming meer te geven om jouw locatie te gebruiken. Ga als volgt te werk:

  • Ga naar de Instellingen van je iPhone.
  • Kies voor 'Privacy' en vervolgens voor 'Locatievoorzieningen'.
  • Schakel je locatie uit voor Snapchat.

De Snapchat-kaart

Snapchat kan ook jouw locatie gebruiken om je weer te kunnen geven op de kaart waarop de locatie van al jouw Snapchat-vrienden te zien zijn. Wil je dat jouw vrienden niet kunnen zien waar jij op elk moment bent, schakel dan de onzichtbare modus in:

De onzichtbare modus aanzetten

  • Open de Snapchat-app en ga naar het Instellingen-scherm.
  • Ga naar 'Toon mijn locatie'.
  • Hier kan je vervolgens de onzichtbare modus inschakelen. Je locatie wordt dan niet langer gedeeld met je Snapchat-vrienden en je bent niet meer zichtbaar op de kaart.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord