WhatsApp Web beveiligen: zo werkt het

Als je vaak gebruiktmaakt van WhatsApp Web via de desktop-app of via je browser, dan kunnen we ons goed voorstellen als je je afvraagt hoe je WhatsApp Web het beste kan beveiligen. Zo blijven je persoonlijke gegevens en berichten privé en blijft jouw privacy gewaarborgd. Lees alles over de beveiliging van de WhatsApp-app voor desktop in dit artikel.

whatsapp web screenshot

Dezelfde beveiliging als op je telefoon

In principe neemt de WhatsApp Web-app dezelfde beveiligings- en privacyinstellingen over die je ook op je telefoon hebt ingesteld. Heb je bijvoorbeeld op je iPhone ingesteld dat alleen jouw contacten jouw profielfoto mogen bekijken, dan zal dat ook zo zijn als je vanaf je laptop met WhatsApp Web berichten verstuurt en ontvangt.

Scannen van QR-code nu extra beveiligd

Voorheen kon je via je telefoon WhatsApp Web eenvoudig installeren door de QR-code te scannen. Als iemand anders bijvoorbeeld jouw ontgrendelde iPhone in handen had, dan kon hij of zij zonder problemen jouw WhatsApp-account activeren op WhatsApp Web. Daarom zit er nu een extra beveiligingslaag op deze stap. Voortaan vraagt WhatsApp om je telefoon te ontgrendelen met je pincode of met Face ID, voordat je de QR code kan scannen. Op deze manier moet jij altijd zelf toestemming geven om jouw WhatsApp-account te koppelen aan WhatsApp Web. Ook zijn alle berichten die je verstuurt end-tot-end versleuteld. Met deze end-to-end versleuteling zijn jouw persoonlijke berichten, spraakopnames, foto's etc. alleen zichtbaar voor jou en de mensen waaraan je de berichten verstuurt. Zelfs WhatsApp kan ze niet lezen of beluisteren!

WhatsApp Web beveiligen met een pincode

Het is een functie die we graag zouden zien bij WhatsApp Web, maar tot op heden helaas nog niet te vinden is: het instellen van een pincode voor WhatsApp Web. Met een pincode zouden je berichten niet direct verschijnen als je WhatsApp opent op je Mac of computer. Tot de functie wordt toegevoegd aan WhatsApp (er zijn helaas geen signalen die erop wijzen dat dit op korte termijn gaat gebeuren), raden wij je aan om een sterk wachtwoord voor je computer of laptop te kiezen en deze altijd te vergrendelen wanneer je hem niet gebruikt of van je plek bent.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord