Verwijderde WhatsApp berichten terughalen op iPhone

whatsapp chat wissenWhatsApp is een van de populairste berichten-apps ter wereld en wordt door miljoenen mensen gebruikt om contact te houden met vrienden en familie. Soms kunnen we per ongeluk belangrijke WhatsApp-berichten verwijderen en dan kan paniek toeslaan. Maar maak je geen zorgen! Als je een iPhone gebruikt, is er nog hoop om die verwijderde berichten terug te krijgen. In deze stap-voor-stap handleiding laten we je zien hoe je verwijderde WhatsApp-berichten kunt herstellen en kostbare herinneringen kunt redden. Laten we aan de slag gaan!

Het herstellen van verwijderde berichten werkt alleen als je een recente back-up hebt gemaakt voordat de berichten werden verwijderd. Heb je geen recente back-up, dan zijn je berichten helaas niet terug te halen.

Stap 1: Check een recent back-up van je WhatsApp-berichten

Voordat je begint met het herstellen van verwijderde berichten, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je een recente back-up van je WhatsApp-berichten hebt. WhatsApp maakt regelmatig automatische back-ups van je chats en media, check als volgt of je een back-up hebt:

 1. Open WhatsApp op je iPhone.
 2. Ga naar Instellingen (tandwielicoon in de rechterbenedenhoek).
 3. Tik op "Chats" en vervolgens op "Reservekopie chats"
 4. Check bovenin wanneer je laatste back-up is gemaakt.

Zijn de berichten die je per ongeluk hebt verwijderd verstuurd na de datum/tijd van de laatste backup? Dan krijg je deze helaas niet meer terug door onderstaande stappen verder te volgen.

Stap 2: Verwijder en herinstalleer WhatsApp

Nu je een back-up hebt gemaakt, moet je WhatsApp van je iPhone verwijderen en opnieuw installeren. Hiermee worden echter geen bestaande chats verwijderd, aangezien ze zijn opgeslagen in de back-up die je hebt gemaakt. Volg deze stappen:

 1. Ga naar je startscherm en zoek het WhatsApp-pictogram.
 2. Houd het pictogram ingedrukt totdat alle app-pictogrammen beginnen te wiebelen.
 3. Tik op het "X"-pictogram op het WhatsApp-pictogram om de app te verwijderen.
 4. Bevestig de verwijdering door op "Verwijder" te tikken.

Stap 3: Installeer WhatsApp opnieuw en herstel de back-up

Nu WhatsApp is verwijderd, ga je naar de App Store en installeer je WhatsApp opnieuw op je iPhone. Volg deze stappen om je back-up te herstellen:

 1. Open WhatsApp na de installatie.
 2. Accepteer de algemene voorwaarden en verleen de benodigde toestemmingen.
 3. Voer je telefoonnummer in dat aan je WhatsApp-account is gekoppeld.
 4. Na het verifiëren van je nummer, vraagt WhatsApp of je de chatgeschiedenis wilt herstellen. Tik op "Herstel chatgeschiedenis" om je back-up te herstellen.

Stap 4: Bekijk de herstelde berichten

Zodra de back-up is hersteld, kun je de WhatsApp-berichten bekijken die je eerder had verwijderd. Navigeer door je chats om te controleren of de gewenste berichten zijn hersteld. Houd er rekening mee dat alle berichten vanaf het moment van je laatste back-up tot nu mogelijk ontbreken.

Belangrijke opmerkingen:

Als je een bericht hebt ontvangen nadat je de back-up hebt gemaakt en het vervolgens hebt verwijderd voordat je de herstelprocedure hebt uitgevoerd, wordt dat specifieke bericht niet hersteld.

Met deze handleiding heb je geleerd hoe je verwijderde WhatsApp-berichten kunt herstellen op een iPhone. Het is altijd verstandig om regelmatig back-ups te maken van je chatgeschiedenis om ervoor te zorgen dat je belangrijke berichten niet voorgoed verloren gaan. Onthoud dat het herstelproces afhankelijk is van het hebben van een actuele back-up, dus zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt om waardevolle herinneringen veilig te stellen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord