Whatsapp bijwerken op iPhone lukt niet? Hier zijn 7 oplossingen

whatsapp ios7Net als andere apps, ontvangt WhatsApp regelmatig updates met nieuwe functies en bugfixes om de gebruikerservaring te verbeteren. Maar soms kunnen er problemen optreden tijdens het bijwerken van WhatsApp op je iPhone. In dit artikel laten we je zien hoe je deze problemen kunt oplossen en WhatsApp succesvol kunt bijwerken naar de nieuwste versie.

Stap 1: Controleer je internetverbinding

Een stabiele internetverbinding is essentieel voor het downloaden en bijwerken van apps. Zorg ervoor dat je iPhone is verbonden met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk of een goed mobiel datanetwerk. Ga naar de Instellingen van je iPhone, tik op 'Wi-Fi' (of 'Mobiel netwerk') en controleer of de verbinding actief is.

Stap 2: Controleer de beschikbaarheid van een nieuwe update

Voordat je begint, controleer je of er daadwerkelijk een nieuwe update beschikbaar is voor WhatsApp. Ga naar de App Store op je iPhone, tik op 'Zoek' in de rechterbenedenhoek en zoek naar de WhatsApp-app. Als er een update beschikbaar is voor WhatsApp, zal er 'Werk bij' verschijnen.

Stap 3: Sluit de App Store en start opnieuw op

Soms kan het opnieuw opstarten van de App Store helpen om eventuele tijdelijke storingen op te lossen. Sluit de App Store volledig af door twee keer op de homeknop (of veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm voor iPhones zonder homeknop) te drukken en veeg vervolgens omhoog op de App Store-kaart om deze te sluiten. Open daarna de App Store opnieuw.

Stap 4: Controleer de beschikbare opslagruimte

Onvoldoende opslagruimte op je iPhone kan het bijwerken van apps belemmeren. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'iPhone-opslag' om te controleren hoeveel vrije ruimte er nog beschikbaar is op je apparaat. Als je opslag bijna vol is, probeer dan ongebruikte apps te verwijderen of media-bestanden over te zetten naar een computer of cloudopslag.

Stap 5: Herstart je iPhone

Soms kunnen bugs of tijdelijke problemen worden opgelost door je iPhone opnieuw op te starten. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat de schuifknop om het apparaat uit te schakelen verschijnt. Schuif de knop om je iPhone uit te schakelen en wacht een paar seconden. Druk vervolgens opnieuw op de aan/uit-knop totdat het Apple-logo verschijnt en je iPhone opnieuw opstart.

Stap 6: Update WhatsApp handmatig

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je proberen WhatsApp handmatig bij te werken. Ga naar de App Store, zoek naar "WhatsApp" in de zoekbalk en tik op de knop "Werk bij" naast de app. Als er een update beschikbaar is, wordt WhatsApp nu gedownload en bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Stap 7: Controleer de iOS-versie

Zorg ervoor dat je iPhone de nieuwste iOS-versie heeft geïnstalleerd. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en controleer of er een nieuwe update beschikbaar is. Als er een update is, installeer deze dan voordat je WhatsApp bijwerkt.

Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om eventuele problemen met het bijwerken van WhatsApp op je iPhone op te lossen. Nu kun je genieten van de nieuwste functies en bugfixes die WhatsApp te bieden heeft!

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord