Google Maps als standaard kaarten-app gebruiken op iPhone?

google maps routeGoogle Maps is een populaire navigatie-app die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt om routes te plannen, locaties te vinden en real-time verkeersinformatie te ontvangen. Hoewel Google Maps beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten, staat Apple erom bekend hun eigen kaartendienst, Apple Maps, als de standaard navigatie-app op iPhones in te stellen. Dit heeft sommige gebruikers doen afvragen of het mogelijk is om Google Maps als de standaard navigatie-app in te stellen op iPhones. In dit artikel onderzoeken we de huidige situatie en de mogelijkheden voor iPhone-gebruikers om Google Maps als standaard navigatie-app in te stellen.

Beperkingen van standaard apps op iPhones

Sinds de lancering van iOS 14, heeft Apple enige mate van flexibiliteit geïntroduceerd wat betreft het instellen van standaard apps voor specifieke taken, zoals webbrowsers en e-mailclients. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen om apps van derden, zoals Google Chrome of Microsoft Outlook, als hun standaard webbrowser of e-mailclient in te stellen. Dit was een stap vooruit in termen van app-keuzevrijheid op iOS-apparaten.

Echter, voor navigatie-apps en enkele andere systeemfuncties, waaronder Siri-integratie voor routeaanwijzingen, blijft Apple vasthouden aan Apple Maps als de standaardoptie. Dit betekent dat wanneer je een adres opent of Siri om routeaanwijzingen vraagt, Apple Maps automatisch wordt geopend, zelfs als je Google Maps of een andere navigatie-app van jouw voorkeur hebt geïnstalleerd.

Werken met Siri-integratie

Een van de belangrijkste redenen waarom het niet mogelijk is om Google Maps of andere navigatie-apps als standaard in te stellen op iPhones, is de beperkte integratie van Siri met externe apps. Siri werkt naadloos samen met Apple Maps voor routeaanwijzingen, zodat u kunt vragen: "Hé Siri, geef me een routebeschrijving naar huis," en Siri zal de route weergeven in Apple Maps.

Hoewel er enige verbetering is geweest in de integratie van Siri met apps van derden, is het nog steeds niet mogelijk om Siri-opdrachten te gebruiken om een externe navigatie-app, zoals Google Maps, te starten. Zolang Apple deze integratie beperkt, blijft Apple Maps de standaardoptie voor navigatie-instructies via Siri.

De mogelijkheden voor navigatie op iPhones

Hoewel Google Maps niet als standaard navigatie-app kan worden ingesteld op iPhones, betekent dit niet dat je het niet kunt gebruiken. Integendeel, je kunt Google Maps of andere navigatie-apps van jouw voorkeur nog steeds handmatig openen en gebruiken voor het plannen van jouw routes en het ontvangen van routeaanwijzingen.

Om Google Maps of een andere navigatie-app van derden te gebruiken, moet je deze gewoon downloaden vanuit de App Store en de app openen wanneer je navigatie nodig heeft. Moderne iPhones bieden zelfs widgets die snelkoppelingen naar de meest gebruikte apps bieden, waaronder navigatie-apps, waardoor het eenvoudiger is om toegang te krijgen tot jouw voorkeursapplicatie.

To-the-point

Hoewel het helaas niet mogelijk is om Google Maps of een andere navigatie-app van derden als standaard in te stellen op iPhones, blijft het een krachtige en populaire optie voor gebruikers. Hoewel Apple Maps de standaardoptie blijft voor Siri-integratie en sommige andere systeemfuncties, kun je Google Maps nog steeds handmatig downloaden en gebruiken voor al je navigatiebehoeften. Apple heeft de app-keuzevrijheid op iOS-apparaten uitgebreid voor bepaalde taken, maar voor navigatie blijft Apple Maps de dominante speler in het iOS-ecosysteem.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord