App Store-app verdwenen van je iPhone? Zo vind je hem terug

Ben je van plan een nieuwe app te downloaden of een update te installeren? Maar kan je de App Store-app niet meer op het beginscherm van je iPhone of iPad vinden? Geen zorgen! Volg de stappen in het onderstaande artikel en je hebt de app binnen no-time weer gevonden.

app store 3 iphones

 Het goede nieuws is: de App Store-app op je iPhone of iPad is een essentieel onderdeel van iOS en kan je, net zoals bijvoorbeeld Instellingen, niet van je apparaat verwijderen. Soms zit de app om verschillende redenen wel verstopt. Hieronder vind je de stappen om de App Store-app terug te vinden.

1. Zoeken via Spotlight

Verruit de snelste manier om de App Store-app terug te vinden, is door Spotlight te gebruiken. Swipe op het beginscherm simpelweg omlaag. Bovenaan vind je de zoekbalk en daaronder de Siri-suggesties. Tik in de zoekbalk 'App Store' en de app zal als eerste opduiken in de lijst van apps die getoond wordt.

ios spotlight

2. Controleer de beperkingen van apps

Het kan zijn dat de App Store-app niet zichtbaar is omdat er een beperking op zit. Je kan als volgt de beperkingen bekijken en veranderen:

  • Ga naar Instellingen en dan naar Schermtijd.
  • Kies Applimieten en check of de App Store een limiet opgelegd heeft gekregen.
  • Check hetzelfde bij Beperkingen onder Instellingen > Schermtijd.
AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord