Crashende apps op je iPhone of iPad: zo kan je dit oplossen

iphone5c ns reisplanner

Heb je last van apps die op je iPhone en iPad plotseling afsluiten en je doen terugkeren naar het beginscherm? Dan heb je te maken met crashende apps. Wat kun je er tegen doen om dit probleem te verhelpen?

In het meerendeel van de gevallen wordt de crash veroorzaakt door een falende app (niet alle apps in iOS crashen immers bij het opstarten). Hier kunnen meerdere oorzaken voor gelden met een technische achtergrond. Het is dan ook vaak de taak van de ontwikkelaar om het probleem op te lossen. Maar zelf kan je ook actie ondernemen om een crashende app te voorkomen. Wij zetten hieronder drie mogelijkheden op een rij die het beste resultaat opleveren.

1. De app geforceerd stoppen

Allereerst kan je de app geforceerd stoppen door tweemaal op de homeknop te drukken en de desbetreffende app omhoog te schuiven. De app wordt volledig afgesloten en bij de volgende keer dat je de app opent, wordt de app geheel opnieuw opgestart. Lost dit het probleem niet op en crasht de applicatie nog steeds, start dan je iPhone of iPad opnieuw op:

2. De iPhone of iPad opnieuw opstarten

Als het geforceerd stoppen van een app geen resultaat oplevert, dan kan je proberen om je iPhone of iPad opnieuw op te starten. Houd hiervoor de ontgrendelknop enkele seconden ingedrukt en gebruik de slider om je iOS-device volledig uit te schakelen. Start deze daarna weer op door middel van de ontgrendel- of homeknop.

3. Apps opnieuw installeren

Een laatste mogelijkheid die goed kan helpen, is het opnieuw installeren van de iOS-app. Verwijder daarvoor eerst de app van je iPhone of iPad door je vinger stil te houden op een app en linksboven het kruisje aan te tikken. Open daarna de App Store en installeer de app opnieuw.

Hebben deze drie mogelijkheden niet geholpen en zit je nog steeds met je handen in het haar? Dan raden we aan om in de App Store recensies te bekijken om te ontdekken of het probleem bij meer gebruikers speelt. In dat geval kan je contact opnemen met de ontwikkelaar om hem op het probleem te wijzen. Mocht je ervan overtuigd zijn dat het probleem aan jouw iPhone of iPad ligt (en niet aan een enkele app), dan is een bezoek aan de Genius Bar een optie of je kan je iOS-device herstellen naar de fabrieksinstellingen (Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in). Je raakt dan wel al je gegevens kwijt! Doe dit dus alleen in noodzakelijke gevallen.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord