Zo kan je WhatsApp-berichten overzetten naar je nieuwe telefoon

whatsapp iphone 5Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe iPhone? Dan is het natuurlijk wenselijk dat je je WhatsApp-berichten vanaf je oude telefoon gemakkelijk kan overzetten naar je nieuwe telefoon. Gelukkig biedt WhatsApp je die mogelijkheid door middel van een reservekopie (back-up). Volg de onderstaande stappen om je chatgeschiedenis van WhatsApp snel en gemakkelijk over te zetten.

Stap 1: Maak een reservekopie

Allereerst dien je vanaf je oude telefoon een reservekopie te maken in de WhatsApp-app. Op de iPhone kan je dat als volgt regelen:

  • Open de WhatsApp-app op je iPhone.
  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Kies voor 'Chats' en vervolgens voor 'Reservekopie'.
  • Tik op 'Maak nu reservekopie'.
  • Je chatgeschiedenis wordt vervolgens geüpload naar iCloud.

Stap 2. Installeer WhatsApp op je nieuwe telefoon

Nadat je een reservekopie op iCloud klaar hebt staan, kan je beginnen met het overzetten van je WhatsApp-chats. Zorg dat je op je nieuwe iPhone staat ingelogd in iCloud met je bestaande Apple ID.  Installeer vervolgens de WhatsApp-app op je nieuwe telefoon vanuit de App Store. Na het instellen van je telefoonnummer, zal de app je vragen om een reservekopie terug te zetten. Kies ervoor om dat direct te doen, en wacht totdat het terugzetten van de back-up voltooid is.

Lees ook: De WhatsApp-groepsgesprekken overzetten naar een nieuw nummer

Let op: WhatsApp vraagt je bij het opnieuw installeren slechts eenmalig om een reservekopie terug te zetten. Dit is op een later moment niet mogelijk.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord