Zo kan je maximale privacy instellen in de Facebook-app in iOS

facebook iphone 6Geef je veel om je privacy maar kan je niet zonder Facebook? Dan doe je er verstandig aan om even aandacht te besteden aan alle privacy-instellingen die Facebook biedt. Deze instellingen zijn ook terug te vinden in de iPhone- en iPad-app van Facebook.

In dit artikel lees je hoe je via de app op je iPhone en iPad, Facebook dusdanig kan instellen dat je kan genieten van maximale privacy.

1. Instellingen

facebook privacy instellingen

Ga allereerst naar de Instellingen in de Facebook-app via het menu (kies 'Accountinstellingen)'. Kies voor het onderdeel 'Privacy' en loop alle instellingen na. Geef je veel om je privacy, kies er dan voor om alles alleen met je vrienden te delen of zelfs alleen met jezelf. Bovendien kan je in dit scherm instellen dat je profiel niet zichtbaar is in andere zoekmachines, kan je aangeven wie jou als vriend mag toevoegen en kan je het publiek beperken voor berichten die je hebt gedeeld met vrienden van vrienden of openbaar hebt gedeeld.

Ga nu terug naar het Instellingen-scherm en kies nu voor 'Tijdlijn en taggen'. In dit onderdeel vind je namelijk nog meer instellingen die je privacy kunnen vergroten. Zet bijvoorbeeld tijdlijncontrole aan voor berichten waarin jij getagd bent door vrienden. Daarnaast kan je hier instellen wie berichten die anderen plaatsen op jouw tijdlijn mag zien en kan je bepalen wie berichten op je eigen tijdlijn mogen plaatsen.

Wil je zo veel mogelijk voorkomen dat Facebook gebruik maakt van je locatie? Ga dan in de instellingen naar 'Locatie' en pas de instellingen ook hier aan naar de meest wenselijke (via de iOS-instellingen).

2. Controleer je profiel

Op je profiel vind je vanzelfsprekend veel informatie over jezelf. Zoals je werkgever of huidige school. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze informatie simpelweg te verwijderen, maar wil je dat vrienden deze informatie wel te zien krijgen, dan kan je dit via je profiel facebook informatie bijwerkeneenvoudig instellen. Kies simpelweg voor 'Informatie bijwerken' en kies per onderdeel wie de informatie te zien krijgt. Je hebt daarbij de keuze uit 'Openbaar', 'Vrienden', 'Alleen ik' of een uitgebreide selectie zoals een bepaalde groep.

Naast informatie op je profiel, kan je vanuit je profiel ook je berichten op je tijdlijn beheren. Wil je een bericht verwijderen van je profiel, tik dan op het pijltje rechtsboven in een bericht en kies voor de optie 'Verbergen op tijdlijn'.

3. Activiteitlogboek

Naast instellingen en het beheren van je profiel, is er nog een derde optie waarmee je meer controle uit kan voeren op wat je op Facebook deelt. In het activiteitlogboek (te vinden via het menu of via je profiel) kan je bekijken wat jij allemaal op Facebook hebt uitgevoerd. Zoals het liken van een foto of het schrijven van een bericht op iemands tijdlijn. In het activiteitlogboek kan je per activiteit bepalen of dit zichtbaar is in de tijdlijn. Dus heb je liever niet dat iemand ziet dat jij een bericht op iemands tijdlijn hebt geschreven of dat je op een bepaald bericht hebt gereageerd, open dan je activiteitlogboek en kies bij de activiteit voor 'Verbergen op tijdlijn' of 'Verwijderen'.

Elke dag zulke handige tips? Like ons op Facebook!

4. Gebruikers blokkeren

Is er iemand waarvan je liever hebt dat hij of zij helemaal niets meer van jou te zien krijgt op Facebook? Dan is er de mogelijkheid om die persoon te blokkeren. Hij of zij kan dan niet meer zien wat je op jouw tijdlijn plaatst, kan je niet meer taggen, je niet meer uitnodigen voor een evenement of groepen, kan geen gesprek meer met je beginnen en kan je niet opnieuw toevoegen als vriend.

Om iemand te blokkeren ga je via het menu naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Blokkeren'. Vul daarna de naam of het e-mailadres in van de te blokkeren persoon.

iOS 12

Bekijk de nieuwste iOS-functies voor iPhone en iPad

Ontdek iOS 12

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord