Een reservekopie van de iPhone of iPad maken

iPhone reservekopie makenWij raden je ten zeerste aan om regelmatig een reservekopie van alle gegevens op je iPhone, iPad of iPod touch te maken via iCloud of iTunes. Als je namelijk een reservekopie hebt, kunt je alle gegevens op elk moment weer terugzetten op het apparaat, mocht deze bijvoorbeeld onverwachts crashen en hersteld moeten worden.

Er zijn twee manier waarop je een back-up van je iPhone of iPad kan maken. Ten eerste kan dit gemakkelijk en automatisch via iCloud. Een andere manier is om een reservekopie via iTunes te maken.

Via iCloud

Als u iCloud gebruikt, is het mogelijk om automatisch een reservekopie van het materiaal te maken. Voer deze stappen uit om iCloud-reservekopie in te schakelen:

  • Ga naar Instellingen > iCloud > Reservekopie.
  • Tik op iCloud-reservekopie om de functie in te schakelen.
  • Tik op ‘Maak nu reservekopie’.

Nadat je de iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld, maakt iCloud automatisch om de zoveel tijd een reservekopie van de iPhone of iPad. Je kunt naar dit scherm teruggaan om te zien wanneer de laatste reservekopie is gemaakt.

Via iTunes

Gebruik je geen iCloud of heb je te weinig ruimte vrij op iCloud, dan kan je ook via iTunes een back-up maken. Volg daarvoor de onderstaande stappen:

  • Zorg ervoor dat de computer de nieuwste versie van iTunes heeft.
  • Sluit het apparaat op de computer aan.
  • Kies Archief > Apparaten > Maak reservekopie.

U kunt overigens ook een reservekopie maken in iTunes door het iOS-apparaat te synchroniseren met de computer. Het maken van een reservekopie is dan de eerste stap.

AppLimited.nl gebruikt cookies om jouw bezoek aan onze website gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. Lees meer
Akkoord