iPhone en iPadBen je van plan om je iPhone of iPad te verkopen? Dan is het noodzaak om deze op de juiste manier gereed te maken voor gebruik door een onbekend persoon. Je wilt immers niet dat de nieuwe eigenaar nog bij jouw contacten en gegevens kan.

Voordat je je iOS-apparaat verkoopt, dien je alle inhoud op je iPhone of iPad te wissen zodat je het gehele apparaat leeg kan maken en deze veilig kan overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Je iOS-apparaat leegmaken doe je als volgt:

  • Maak een reservekopie van je iPhone of iPad.
  • Open de Instellingen, ga naar iCloud, scroll omlaag en tik op Log uit. Gebruik je iOS 7 of lager, tik dan op Verwijder account.
  • Tik opnieuw op Log uit, tik op Verwijder van iPhone en voer je iCloud-wachtwoord in.
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in en kies voor Wis alle inhoud en instellingen.

Vervolgens wordt het apparaat volledig gewist. Alle gegevens zoals foto’s, contacten, muziek of apps worden verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Als je iOS 7 of hoger gebruikt en Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, is het inloggen met je Apple ID en wachtwoord vereist. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, wordt het apparaat gewist en verwijderd uit je iCloud-account zodat de volgende eigenaar het kan activeren. Wanneer je het apparaat wist, worden de gegevens op iCloud niet verwijderd.

Verwijder contacten, agenda’s, herinneringen, documenten, foto's of andere iCloud-gegevens niet handmatig terwijl je bent ingelogd.